Xúquer Centre Educatiu planta cara al COVID-19

Martes, 31 de marzo de 2020 | e6d.es
• S’ha posat ha treballat per oferir a l’alumnat una rutina d’aprenentatge en un nou entorn virtual a les famílies una comunicació plena perquè se senten informades
 
._000472

Des de l’inici de l’actual estat d’emergència sanitària i d’alarma en l'àmbit mundial, tota la comunitat educativa de Xúquer centre educatiu ha decidit viure-ho com un repte i s’ha posat ha treballat per oferir a l’alumnat una rutina d’aprenentatge en un nou entorn virtual a les famílies una comunicació plena perquè se senten informades i recolzades per totes i tots nosaltres.
Amb aquesta nova manera de treball la implicació del claustre és vital; cal seguir organitzant-nos i prenent decisions perquè la tasca docent continue. Per aquest motiu, hem creat un entorn d’aprenentatge fent ús de Teams, programa de Microsoft amb qui treballem i que ha permés reunir-nos virtualment per avançar en els nostres objectius immediats i també a mitjà termini. També continuem amb les nostres plataformes educatives, Alexia, per a la comunicació amb les famílies i Florida oberta per a l’alumnat.
Igualment, hem demanat la implicació familiar i hem oferit per a totes les etapes obligatòries, FP Bàsica i Cicles una programació setmanal centrada en els objectius i competències prioritaris, molt detallada i flexible perquè l’alumnat puga realitzar-la al seu ritme, sense angoixes afegides i tenint en compte les diferents casuístiques de cada família. Com expressen els experts en psicologia, cal tindre la ment ocupada.
Com que entenem la dificultat afegida d’aprendre a casa, el claustre docent està present mitjançant el mateix correu electrònic, les plataformes educatives i familiars, també a través de videoconferències de tutoria i grupals i vídeos dels tutors i tutores setmanals per donar resposta a qualsevol necessitat o dubte per part de l’alumne o alumna i família.
I com que sabem com d’important és ara sentir-nos part de la nostra comunitat, preparem i enviem reptes curriculars i sobretot lúdics perquè l’alumnat ens senta a prop i puga divertir-se a casa amb la família. A més, el nostre departament d’orientació està creant vídeos setmanals per donar pautes a les famílies i que pengem a les nostres xarxes socials perquè arriben a totes i tots.
Finalment, sempre que podem, agraïm a les famílies el seu esforç i la seua implicació per ajudar als seus fills i filles davant els enormes canvis que està provocant la situació actual. La seua resposta està sent molt valuosa, de fet, ens envien fotos i vídeos del seu dia a dia que ens animen a seguir.

Xúquer Centre Educatiu
 


._000472VD