X˙quer Centre Educatiu d'Alzira ha celebrat el Dia de la Dona

MiÚrcoles, 8 de marzo de 2023 | e6d.es
• La nostra actitud i els nostres valors es formen des de menudes i menuts
._000472
Des de Xúquer Centre Educatiu ens hem unit per cooperar en una activitat comuna relacionada amb el dia 8 de març, Dia de la Dona.
L’activitat s’ha centrat en el símbol de la papallona, símbol d’un projecte educatiu “El latido de las mariposas depende de nuestra actitud”  que naix amb l’objectiu de crear un canvi en matèria d’igualtat sense violència, i que està basat en la idea que l’aleteig d’una papallona en una part del món pot generar un efecte considerablement gran a curt o mig termini en l’altra part del món. Aquesta idea ve del proverbi xinés “L’aleteig de les ales d’una papallona es pot sentir a l’altra part del món”, fent referència a la relació causa-efecte.
Per això, el símbol de la papallona està lligat al CANVI COL.LECTIU, en aquest cas a un canvi d’actitud, de mirada cap al futur d’una societat que conviu en igualtat i educa en valors.
Cada curs de cada etapa, des d’Infantil fins a Primària, han elaborat les papallones de paper amb diferents tècniques per crear el nostre símbol permanent del número 8 transformat també en el símbol d’infinit, per donar més transcendència a la tasca contínua per la igualtat i que ha quedat penjat a l’entrada del centre. També, en el pavelló d’Infantil, s’ha creat un símbol d’infinit que imita les ales de la papallona, ales de llibertat com a photocall. 
A més a més, l’alumnat ha treballat en diferents murals la cronologia del perquè de la commemoració del dia de la dona, conceptes relacionats amb el feminisme, les manifestacions i la violència cap a les dones, ...
I, com a tancament d’aquest dia, s’ha llegit un manifest creat per l’alumnat de 4t d’ESO per deixar palés que tots els dies han de ser 8 de març per tal de no oblidar que la IGUALTAT de tots i de totes és un dret fonamental.
Aquesta és una altra de les tasques anuals que el nostre centre inclou en el seu Projecte Educatiu que ens dona un caràcter inclusiu, d’igualtat i de desenvolupament de l’esperit crític que forma part del nostre ideari i enfocament d’aprenentatge.
Xúquer Centre Educatiu