Ximo Puig anuncia la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant set dies més

Martes, 3 de noviembre de 2020 | e6d.es
• "I la mesura de restricció nocturna la tenim prevista fins al 9 de desembre"


El president de la Generalitat Ximo Puig ha anunciat la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més, a partir d'aquest divendres, en el marc de les restriccions que s'estan adoptant per al control de la pandèmia de COVID-19 i la protecció de la salut de la ciutadania.
Per això, a partir d'aquest divendres, 6 de novembre, a les 12.00 hores, s'establirà una pròrroga d'altres set dies naturals durant els quals es continuarà sense poder entrar en el territori valencià ni eixir d'ell, excepte causa justificada, com els desplaçaments per motius laborals, d'estudis i metges o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents.
El president, que ha avançat la decisió en la visita realitzada aquest dimarts a la seu de la Confederació Hidrogràfica del Segura, ha assenyalat que "la idea és que es romanga en aquesta situació, com a mínim, una setmana més". Tal com ha indicat, "és una mesura que no afecta excessivament l'economia", de la mateixa manera que tampoc han tingut "un efecte important afegit" per a l'activitat econòmica les restriccions a la mobilitat nocturna establides entre les 0.00 i les 6.00 hores.
"Aquesta mesura de restricció nocturna la tenim prevista fins al 9 de desembre, i en aquesta primera etapa el que és clar és que només podem apel·lar a major corresponsabilitat i al compliment de les normes que dicten les autoritats sanitàries", ha assenyalat Ximo Puig.
El cap del Consell, que ha subratllat que no s'està davant una "situació d'estrés hospitalari", ha incidit en la importància d'adoptar mesures concordes a la situació, i "el més raonables, serenes i equilibrades" que siga possible. S'ha de governar "des de la humilitat", acceptant que existeixes incògnites associades al comportament de la COVID-19, però amb la certesa que són "imprescindibles" les mesures de prevenció, ha agregat.
A més, ha insistit en la importància de la responsabilitat individual dels ciutadans i ciutadanes, que, durant el confinament, van mostrar en la Comunitat Valenciana una actitud generalitzada de seguiment de les instruccions, i que també estan complint de manera majoritària la restricció a la mobilitat nocturna. 
Generalitat Valenciana