Vora 200 músics de la comarca participen en la VIII edició de la Trobada de Bandes 'Ciutat de Sueca'

Martes, 4 de julio de 2017 | e6d.es
• La Unió Musical de Benicull participa com a convidada en la multitudinària cita musical

._000406

._000464
La Placeta Fonda de Sueca va tornar a convertir-se, dissabte passat, en un improvisat auditori al carrer. Les dos societats musicals locals, la Unió Musical i l'Ateneu Musical, junt amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, han estat les promotores novament d'esta multitudinària cita, que ha acollit com a convidada, en esta VIII edició, als veïns de la Societat Unió Musical de Benicull.
Prèviament al concert, les tres bandes van desfilar per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat, des del Passeig de l'Estació. Les tres bandes desfilaren en passacarrer al ritme de pasdoble. La Unió Musical va interpretar Los dos adolfos, de Martín Domingo ; la Unió Musical de Benicull, L'entrà, de Cristóbal Mora; i l'Ateneu Musical va escollir Xàbia, de Salvador Salvà.
L'acte va comptar també amb la participació de l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, així com d'altres membres de la corporació municipal, i també de l'alcaldessa de Benicull, Amparo Giner, qui va assistir per acompanyar la banda del seu poble. Entre el repertori, sonaren també pasdobles, música per a escena i sarsueles, entre d'altres.
L'alcaldessa, Raquel Tamarit, va estar l'encarregada de posar el punt i final a la vetlada. La Trobada s'ha instaurat en el calendari estiuenc de concerts de la comarca i és una immillorable excusa per inaugurar la temporada estival amb música, en este sentit es va pronunciar també Tamarit: “La vida ens inspira música, alhora que la música ens inspira també vida, alegria, celebració, festa... paraules que lliguen molt bé amb l'estiu, eixe temps en què vivim més i millor els nostres dies”.
La màxima representant del consistori va prendre la paraula també per mostrar el seu agraïments als participants i assistents a l'acte i va concloure “l'Ajuntament sempre estarà al costat d'aquelles iniciatives que signifiquen convivència i germanor entre els nostres músics i que contribuïsquen a estrényer llaços entre les nostres bandes”. Tot seguit, les autoritats van fer lliurament d'un diploma als presidents de les tres societats en record de la seua participació en la VIII edició de la cita.
Ajuntament de Sueca