Victorino Albentosa rebé un emotiu homenatge en la V Exhibició de Motos Clàssiques d'Alberic

Lunes, 12 de diciembre de 2016 | e6d.es
• Rafael Carboneres, president del Moto Club Alberic, l'hi entregà un reconeixement al seu treball i col·laboració amb el Club des de la seua fundació

._000447

._000436
El Sector R d’Alberic va albergar el diumenge 11 de desembre 2016 la V Exhibició de Motos Clàssiques que s'havia d'haver celebrat el passat dia 4 i per amenaça de pluja va passar a aquest dia.
La Moto Club Alberic organitzador d’aquestes edicions va començar en el 2012 com Memorial en Homenatge a Julián Miralles Caballero de la mà de l'aleshores president del Club José Vicente Blau, l'aleshores regidor municipal Benjamí Nogués i Antonio Sanchis gran aficionat a les motos, aprofitant el 25 aniversari d’haver aconseguit Julián el Campionat d’Europa de Motociclisme en la categoria de 80 cc en 1987 amb l’equip Derbi.
Bona temperatura i dia solejat per als pilots de motos i per als aficionats que en aquesta edició han vingut menys respecte a les edicions anteriors així com l'absència de la màxima autoritat municipal o membre de la corporació municipal en l’homenatge a una persona vinculada tota una vida al món de la moto i fill d’Alberic, Victorino Albentosa Garcia.
Rafael Carboneres, president de la Moto Club Alberic acompanyat per José Vicente Blau entregaren una placa a Victorino en reconeixement al seu treball i col·laboració amb el Club des de la seua fundació.
Cal dir que Victorino junt amb Vicente Gea decidiren en juny del 1972 la creació definitiva d'una Moto Club en Alberic després d’haver presenciat unes carreres de moto en Alacant, cosa que ja anaven comentant feia un temps i van ser mesos després en la tardor del mateix any quan es reuniren ells dos amb Salvador Cervelló i foren els cofundadors que formalitzaren i presentaren la documentació en la Delegació Regional de la R.F.M.E., que es va facilitar el Delegat Regional Vicente Ramos Jiménez del que van rebre assessorament i ajuda per a legalitzar el Club.
En 1975 va obtenir els títols oficials de Director de Competició i de Comissari Esportiu del Col·legi Nacional de la R.F.M.E., activitat va exercir molts anys en les diverses modalitats esportives del món de la moto tant de caràcter local, provincial, territorial, nacional i internacional.
En Desembre de 1979 rep a Madrid, la Medalla al Mèrit Motociclista, atorgada per la R.F.M.E. de mans del seu president Luis Soriano. En aquest esdeveniment va conéixer entre altres personalitats il·lustres del món de la moto als pilots Àngel Nieto i Ricardo Tormo.
En els anys 80 és elegit Membre del Ple Nacional de la Real Federació Motociclista Espanyola, en representació dels Càrrecs Oficials de la Delegació Regional Valenciana. Funcions que va exercir fins a la constitució de les noves Federacions Territorials de Motociclisme.
En les carreres d’exhibició participaren en Clàssiques B, motos de 50, 80 i 125 cc. Clàssiques C, motos de 250 cc i superiors. Pro + 50, 80, 125 cc i prototips. Pro -50, 80,125 cc i prototips. Per a finalitzar motos amb pilots alberiquenys i posada en marxa com abans.
El Comissari de Carrera va ser Francisco Moncho de Gandia.
Llorenç Pérez cap de la Policia Local ens informava que el dispositiu de seguretat estava compost per 10 agents, 2 cotxes patrulla i 3 motos. Protecció Civil amb José Garcia com a cap disposava de 4 voluntaris d’Alberic i vehicle, 2 de L’Olleria i 2 d’Alzira amb els seus vehicles.
La assistència sanitària realitzada per Ambulàncies Vallada estava composta per 2 ambulàncies una d’elles UVI, 1 metge, 1 infermera i 2 tècnics conductors.
90 motoristes inscrits amb bona representació de La Ribera.
Participaren entre altres  pilots: d’Alberic : Àngel Marco, Christian Alborch, Juan Carlos Navarro de 52 anys, Juan Àngel Morcillo, Javi Amorós, els germans Alexandre i Josep Blau, Juan Richart, Cristian Pérez, Diego Blau.
José Vicente Pérez, de Sueca. Vicent Pérez, de Cullera. Miguel Simón d’Anna. Quique Colomina i Sergio Sanchis d’Algemesí. Pablo Gómez de Benicull. Jorge Espí i Vicente Rodríguez, d’Alzira. Carles Oroval, Juan Miguel Salazar de Carcaixent. Basilio Manguan de Simat.
Rafa Díez, el més jove dels pilots amb 13 anys de Tavernes Valldigna.
Eduardo Sala (text i fotos)