'Vent du Magre à l’Orge', l'obra musical que uneix als pobles de Dourdan i Montserrat

Miércoles, 17 de junio de 2020 | e6d.es
• El compositor Javier Martínez Campos ha lliurat a l'Ajuntament de Montserrat l'obra que se li va encomanar el setembre de 2019

Aquesta primavera, Javier Martínez Campos, el nostre benvolgut compositor, va fer lliurament de l'obra que des d'aquest ajuntament se li va encomanar el setembre de 2019, amb motiu de la commemoració de l'agermanament amb el poble de Dourdan (França).
Estava prevista la visita d'una delegació dourdanesa per a participar en els actes commemoratius programats per als dies 3, 4 i 5 de juliol, però que desgraciadament s'han hagut d'ajornar per a la primavera de 2021 per motius de la crisi sanitària que estem patint.
L'obra titulada, Vent du Magre à l’Orge, en paraules de Javier... «És una peça exigent i que he fet amb molt d'afecte esperant que us agrade i la gaudiu». Està creada per a Banda Simfònica amb una duració de 25 minuts. L'autor ha inclòs a la seua composició, a manera optativa per a la seua interpretació, dos instruments molt simbòlics per als dos pobles, la dolçaina i la flauta de bec medieval. El títol de l'obra, suggerit per la regidoria de cultura, és tot un símbol, atés que els músics de la terra que rega el Magre, són majoritàriament de vent i la interpretació de l'obra per aquests serà el vent que arriba a la terra que rega el riu Orge en Dourdan.
El 2014 i 2015 la música ja va unir a aquestes dues poblacions, gràcies al suport econòmic de la Unió Europea en aprovar un projecte presentat des de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Montserrat al programa Europe for Citizen titulat Jouer pour l’Europe. En aquella ocasió van preparar durant un any l'obra Rèquiem de Fauré en la qual Montserrat aportava la interpretació dels instruments de vent i la veu, i Dourdan, aportava la corda i la veu. Es van fer dos concerts, un en cada població, en el qual la ciutadania no podrà esborrar de la seua memòria aquells moments tan emotius.
Des de Cultura de l'Ajuntament de Montserrat esperem que l'emoció i goig per l'estrena amb un concert a Montserrat de Vent du Magre à l’Orge, i lliurament de les partitures a l'alcaldessa de Dourdan, en representació de tot un poble, terra de músics, es projecte més enllà dels mateixos municipis i que puga sonar més enllà dels nostres territoris.
Actualment és violoncel de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya (OCNE), compositor i membre de l'ensemble Soinuaren Bidaia. A més, realitza actualment el Doctorat en Investigació en Humanitats, Arts i Educació en la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM). #MontserratesCultura #MontserratesEuropa
Ajuntament de Montserrat