Urbanisme coincideix amb M+S Algemesí: “Cal enderrocar els 100 habitatges del Raval”

Viernes, 16 de diciembre de 2016 | e6d.es
• Proposàrem en maig demanar-li a conselleria l'enderroc de la finca del c/montortal, però psoe, eu i pp no van voler. Ara, el "pla integral del Raval", diu que és imprescindible

._000255

._000256
Al mes de maig M+S ALGEMESÍ presentà una moció al plenari per tal de sol•licitar a la Generalitat que enderrocara el grup dels "100 habitatges" del barri del Raval ubicats entre el carrers Montortal i Avinguda del Riu, habitatges que són de la seu propietat. En aquell moment argumentàrem tant, que en la legislatura anterior tots els grups ho havíem demanat, com que la seua continuïtat no ajudaria a millorar el barri sinó que actuaria de generador de problemes.
Resultà curiós que malgrat que tots els grups coincidien amb el diagnòstic i en el fet que el millor era enderrocar l'edifici, no donaren suport a la proposta per unes raons o altres. Tots tenim clar que la finca és de Conselleria i que serà ella qui decidisca enderrocar o no la finca., però sols nosaltres tenim clar que cal dir-li-ho clarament a Conselleria. I la manera més clara i rotunda de fer-ho és a través d'un acord plenari.
Però ens passà el mateix que en altres ocasions. Encara que M+S ALGEMESÍ faça propostes bones per al poble, i propostes plenes de sentit comú, aquestes, pel simple fet d'eixir de nosaltres s'han de tombar. I això és el que feu l'equip de govern, que sembla que no té les coses clares. La nostra proposta fou desestimada amb els vots en contra del PSOE i EU i amb l'abstenció del PP. Bastava parlar amb els diferents integrants de l'equip de treball del "Pla Integral d'Acció Comunitària del Barri del Raval de Sant Roc 2017-2020" per saber que qualsevol millora passava per aquesta acció.
De fet, el mes passat es donà a conéixer a tota la corporació els resultats d'aquest Pla. No podem dir que ens sorprenguera la primera acció que plantejaren els tècnics. La primera de totes les accions que allí s'exposaren, i que plantejà el propi Departament d'Urbanisme Municipal, fou exactament el que havia demanat M+S ALGEMESÍ: enderrocar aquest edifici. El Pla estableix com a acció número 1 de la línia estratègica d'urbanisme "Enderrocar  els bloc de vivendes en mal estat de Montortal per convertir-lo en una zona verda" i s'indica "l'enderrocament de MONTORTAL com a irrenunciable al present Pla, amb transformació simultània en zona verda." La proposta de M+S ALGEMESÍ ara és avalada pels tècnics municipals i es configura com a la primera pedra i fonamental del Pla de Dinamització del Raval.
Es constata així que el millor per al barri seria, tal com diguérem,  enderrocar l'edifici i construir una zona verda per dinamitzar-lo. La redacció del Pla és clara. No dur endavant aquesta acció posa en perill la resta de propostes. Per altra banda els tècnics coincideixen també en el fet que existeixen altres alternatives per a solucionar la necessitat de vivendes socials.
Entenem, per tant, que cal comunicar de manera clara i rotunda a Conselleria aquesta necessitat "irrenunciable" segons els tècnics, per tal que no continue estudiant cap tipus de projecte de rehabilitació. Al Raval li calen zones que fomenten la convivència entre els veïns. És per això que hem tornat a presentar novament una moció, basada en el que indiquen els tècnics i el Pla, per tal de defensar el que és millor per al Raval i per a Algemesí. Esperem que la miopia de que fan ús els partits de la vella política (PSOE, EU i PP) no els impedisca ara defensar el millor per als seus veïns, cosa que no feren fa mig any. Rectificar és de savis.
M+S ALGEMESÍ