Units per Carcaixent denuncia que l'Ajuntament ha hagut de retornar 119.175,79 euros a la Diputació de Valčncia

Viernes, 25 de septiembre de 2020 | e6d.es
• "Per subvencions concedides en l'exercici 2018 per a Inversions Financerament Sostenibles (IFS) per no haver realitzat els projectes finançats"

._000779
Des de Units per Carcaixent, denuncien que l'Ajuntament de Carcaixent ha hagut de retornar 119.175,79 euros a la Diputació de València per subvencions concedides en l'exercici 2018 per a Inversions Financerament Sostenibles (IFS) per no haver realitzat els projectes finançats. 
L'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha hagut de signar diversos decrets per a retornar els diners ja ingressats per la Diputació de València destinat “enjardinar i posar mobiliari urbà al carrer Camí Fons d’Alzira i Reforma en la Residència d'Ancians Verge d'Aigües Vivas, Fase V”, perquè no ha executat les obres dins del termini i en la forma escaient. En concret s'han hagut de retornar 59.400 euros del primer projecte esmentat i 59.775,79 euros del segon, imports que corresponien al 90 per cent del total de les inversions que era finançat a través d'unes subvencions IFS de la Diputació de València.
A més de retornar les subvencions no justificades, la Diputació va reclamar el mes de maig passat  el pagament d'un total de 5.350,64 euros en interessos, ja que  l'import total de les esmentades subvencions va ser anticipat per la mateixa a l'espera de les justificacions que l'Ajuntament de Carcaixent havia de presentar dels projectes que van ser finançats.
Són dos més de moltes de les subvencions, algunes d'elles del Departament de Serveis Socials, que l'Ajuntament de Carcaixent ha de retornar perquè l'equip de govern ha incomplit l'obligació de justificar les actuacions realitzades amb càrrec a eixos imports, "una mostra de més de la desídia que regna en aquest equip de govern, al qual no li tremola el pols per a pujar els impostos a tots els ciutadans argumentant no tindre suficients recursos econòmics i després deixa perdre milers d'euros en subvencions", ha afirmat Calatayud.
La Regidor de Units per Carcaixent Ana Calatayud creu que aquest és un nou exemple de la mala gestió econòmica que es fa a l'Ajuntament en els últims anys, la qual cosa provoca que siguen els ciutadans els que paguen les conseqüències. Per aquest motiu, el Grup Municipal de Units per Carcaixent té previst sol·licitar una Comissió Informativa on s'investiguen els motius d'aquesta devolució, on s'han esgotat tots els terminis i no s'ha informat en cap moment als grups polítics, per a depurar responsabilitats polítiques.
El Grup Municipal de UperC ha criticat la pèssima gestió de l'Ajuntament de Carcaixent, a qui la Diputació de València en aquesta ocasió i la Conselleria de Benestar Social en unes altres, reclama la devolució de subvencions per a atendre necessitats dels ciutadans de Carcaixent o millorar infraestructures perquè no es justifica la despesa d'eixos imports i no es dona cap explicació acceptable, l'equip de govern s'ha limitat a “a tirar pilotes fora” culpabilitzant als Departaments d'Urbanisme i Contractació d'una mala coordinació, Calatayud afirma que és un clar exemple de la pèssima gestió i  la deixadesa de Compromís i del Partit Socialista a l'Ajuntament de Carcaixent. La portaveu de U per C, Ana Calatayud, conclou que en qualsevol empresa privada si algú, per la seua mala gestió, perd 20 milions de les antigues pessetes és al carrer l'endemà. Ací no es fa responsable ningú.
Ana Calatayud
Portaveu del GM Units per Carcaixent 


 

._000729

._000625