Units per Carcaixent demana al Ple que Conselleria actue urgentment en el Monestir de Santa Maria d'Aigües Vives

Miércoles, 29 de junio de 2022 | e6d.es
• “A dia de hui no s'ha fet res, ni tan sols les obres urgents pressupostades per a evitar la deterioració i que haurien d'haver-se executat l'any passat”

._000006
Ana Calatayud, portaveu del GM Units per Carcaixent, lamenta que aquesta joia del patrimoni valencià continue agonitzant davant la passivitat dels seus propietaris i l'Administració Pública, que semblen no entendre el que significa actuar d'urgència.
A principis del 2021, El Síndic de Greuges, el defensor del poble valencià, ja alertava de la greu deterioració del Monestir d'Aigües Vives (declarat BIC, Bé d'Interés Cultural) i demanava a la Generalitat Valenciana que actuara davant la passivitat del propietari i de l'Administració enfront de la ruïna del lloc. Ja feia mesos que diverses associacions i la persona voluntària que vigila el Monestir venien avisant de la greu deterioració d'aquest.
Al juliol de 2021 Units per Carcaixent, conjuntament amb Ciutadans i Mónica Amorós van presentar una moció al Ple en la qual se sol·licitava una ràpida actuació per part de la Conselleria competent. En eixe moment, tant representants del PSOE, com de Compromís de l'Ajuntament de Carcaixent, ens van informar que ja estava l'assumpte sobre la taula de la Direcció General de Cultura, que els tècnics de la Subdirecció de Patrimoni havien fet un informe per a escometre les obres més urgents per a protegir el Monestir contra el vandalísme i reparar goteres en zones concretes per a evitar major deterioració, que les obres estaven quantificades en 37.210 euros.
A l'octubre de 2021 el Consell va assumir la necessitat d'adquirir el Monestir d'Aigües Vivas amb una redistribució dels fons dels pressupostos participatius.
Però la veritat és que a dia de hui no s'ha fet res, ni tan sols les obres urgents pressupostades pels tècnics de la Direcció General de Cultura per a evitar la deterioració i que haurien d'haver-se executat l'any passat.
Units per Carcaixent ha presentat aquest mes de juny una proposta al Ple per a instar la Conselleria que actue urgentment, tant en les obres urgents que eviten mals majors en l'edifici com en la seua adquisició.
Pensem que és necessari insistir a la Conselleria perquè actue amb urgència per a evitar la progressiva degradació de l'immoble, tenen l'obligació de millorar la protecció i conservació del patrimoni cultural valencià i s'han d'adoptar amb urgència totes les mesures que siguen necessàries per a preservar la integritat d'aquesta joia patrimonial, declarada BIC, ha afirmat Calatayud.
Units per Carcaixent


._000853 
._000634