Una vintena d'empreses de Cullera treballen per aconseguir el distintiu SICTED

Jueves, 2 de noviembre de 2017 | e6d.es
• Els aspirants volen remarcar el seu compromís amb la qualitat turística

._000476

._000464
Cullera ha celebrat hui una reunió avaluadora en la qual s'ha considerat el treball de l'últim any de 19 empreses i serveis de la localitat, totes elles pertanyents a l'àmbit turístic i aspirants a aconseguir el distintiu de qualitat del Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destinos (SICTED).
Les empreses han treballat durant tot un any en un repte de millora contínua, amb objectius a llarg termini, en el qual han aplicat un manual de bones pràctiques. L'any que ve, si es complixen els objectius marcats, aconseguiran el distintiu SICTED de Compromís de Qualitat Turística, el qual té una validesa biennal. Per a mantindre'l, es fa un seguiment anual. El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cullera, Javier Cantos, ha presidit la taula avaluadora formada per personal municipal i altres tècnics especialistes del sector.
Fins al moment, Cullera compta amb una altra desena d'empreses que ja han sigut distingides pel SICTED. L'Apartahotel El Faro, Aquopolis, l'Hostal-Restaurant el Cordobés, els hotels Costa San Antonio, Cullera Holiday, Santamarta i Sicania, els restaurants l'Illa i Mare Nostrum a més del Castell de Cullera i la Tourist Info.
Les empreses avaluades hui són la cafeteria Alcalá i la gelateria La Jijonenca; els hotels Carabela II, Luna de Garvin i Ahjory Investment; l'agrupació de taxistes locals, la guia de turisme María José Ferrando i els comerços Integral Clínica Veterinària, Angara Camós, Calzados Elche, parades del Mercat Municipal i Giner Regalos, Mimbre y Decoración. A més, participen la Policia Municipal, la platja de Sant Antoni, l'Escuela de Surf Posidonia, el Club Cullera Garbí i el Club de Buceo Delfín. Finalment, els restaurants Rincón del Faro, Casa Salvador i Los Olivos. Si aconseguixen complir els objectius, la localitat costanera comptarà l'any que ve amb una trentena d'empreses i entitats distingides per la seua qualitat turística.

SICTED
SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques que promou la Secretaria d'Estat de Turisme (SET), secundada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMPS). La Destinació-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral de gestió de la qualitat en una destinació turística amb un enfocament de millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de l'espai.
Es basa en la consciència integral de destinació i en la identificació d'objectius comuns dels agents implicats. Perseguix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa destinació.
Tot este procés culmina en l'obtenció del distintiu Compromís de Qualitat Turística, el qual s'atorga a les empreses i serveis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats. És un reconeixement a l'esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingix a l'establiment enfront de la competència.
Ajuntament de Cullera