| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/11/2015

POBLACIONS » Carcaixent » Social

Una plaga de milpeus causa molèsties als veïns del barri de la Muntanyeta de Carcaixent

Des del mes de setembre s’estan aplicant els tractaments per combatre la proliferació extrema de milpeus deguda a les condicions meteorològiques



._000213



._000404
 
Ahir de vesprada, es va celebrar a l’Associació de veïns del Barri de la Muntanyeta una reunió informativa per explicar la situació de la plaga de diplòpodes, també coneguts com milpeus, que ve patint la zona des del mes de setembre. A la reunió acudiren la regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, el regidor de Barri, Natxo Escandell, Carlos Burguet, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent i Daniel Carné, enginyer agrònom de l’empresa ETS, encarregada de subministrar els tractaments. L’objectiu de la reunió era traslladar als veïns afectats la situació del problema i explicar-los en que consisteixen els tractaments que s’estan realitzant i quines seran les properes actuacions en dur-se a terme. 
El tècnic de Medi Ambient, Carlos Burguet, va voler llençar un missatge tranquil•litzador als veïns, molt preocupats, per la gran quantitat de milpeus que han aparegut en les seues cases en els darrers mesos. Així, se’ls va dir als veïns que els diplòpodes no tenen afecció sobre la salut pública i que, a més, no sobreviuen més que uns pocs dies en interiors, ja que són incapaços de regular l’humitat del seu cos i moren ràpidament en ambients secs. Burguet va explicar que aquesta espècie viu en qualsevol part del món, però que la seua aparició és típica en terrenys terrestres amb vegetació en descomposició de la qual s’alimenten. Els diplòpodes solen emigrar durant la tardor en grans quantitats degut a moviments naturals d’hibernació, pluges que eleven els nivells freàtics i temperatures càlides a finals de la tardor, condicions que s’han donat a Carcaixent  esta temporada i que ha provocat una proliferació extrema de la població.
Dani Carné, enginyer de l’empresa que està aplicant els tractaments, va explicar detalladament com s’estaven realitzant les actuacions a la zona de Muntanyeta i com s’havia plantejat el procés d’extinció. Davant les preguntes dels veïns al respecte, va aclarir que no es podia subministrar un grau de toxicitat més alta del producte ja que, al tractar-se d’una zona urbana, podria derivar en un perill per a la salut pública. Per altra banda, també va donar una sèrie d’instruccions per poder tractar el problema dins de les vivendes particulars fent especial èmfasi a que no s’utilitzaren productes químics sinó que s’optara simplement per insecticides d’ús domèstic. També va anunciar que demà continuaran els tractaments i que es mantindran fins eradicar completament la presència de diplòpodes.
Altre dels problemes que preocupaven als veïns era la neteja dels solars col•lindants a les seues vivendes. Tot i aclarir que la neteja dels mateixos no tindria perquè suposar la solució definitiva a la plaga de diplòpodes, se’ls va exposar la situació administrativa en la que  es trobaven. La regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, va remarcar que, des del mes de setembre, l’Ajuntament de Carcaixent està realitzant tots els esforços possibles per a que es realitze la neteja quant abans. Al tractar-se d’una propietat privada, l’Ajuntament no té competències per entrar a procedir amb la neteja, per la qual cosa, es van enviar els requeriments als propietaris per a que prengueren les mesures corresponents. En el cas de que s’esgotara el procediment administratiu i no s’iniciaren els treballs de neteja per part dels propietaris, ja podria dur-los a terme l’Ajuntament.
Ajuntament de Carcaixent


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.