Una persona detinguda i dos més investigades pel robatori de 100 tones de taronges en Alginet i altres localitats

Miércoles, 24 de marzo de 2021 | e6d.es
• Aquestes persones han continuat introduint DATES falses a nom d'altres persones en la present campanya

 

El passat 17 de febrer de 2021, es realitza una inspecció en un magatzem de fruita en un polígon de Picassent (V), sol·licitant al propietari d'aquest magatzem els Documents d'Acompanyament i Traçabilitat Agrària (DATA), que havien tingut entrada en els últims dies.
Per part dels agents es pren les dades en ells inscrits per a la seua posterior comprovació, procedint a acarar dades tant dels propietaris dels camps com dels operadors autoritzats, així com del camp recollit.
Com a resultat de les comprovacions anteriorment citades, va resultar amb indicis d'haver pogut ser falsificat i que després de contactar telefònicament amb una dona manifesta que és la mestressa d'una finca juntament amb el seu marit, que el propietari i a nom de qui està expedit el document DATA, havia mort a mitjan any passat, portant els autors dels fets delictius els camps en la localitat d'Alginet (V), estant a nom del difunt expedits 29 DATES falses.
Que els agents tornen a sol·licitar dates en l'empresa anteriorment citada, per a comprovar si aquestes persones ha continuat introduint DATES falses a nom d'altres persones en la present campanya, resultant altres 21 dates expedides de manera fraudulenta a 3 amos de diferents camps.
Identificats els autors, es procedeix a la detenció d'un d'ells i a la investigació dels altres dos, als quals se'ls atribueixen delictes continuats de furt, falsedat documental i encobriment i que amb els quals es van introduir en el mercat més de noranta-set tones de taronja sostreta i pels quals els autors haurien rebut més de huit mil euros.
Així mateix, es localitza i immobilitza més d'una tona i mitja de taronja de la varietat Lane Batega, la qual es trobava llista per a eixir del magatzem i la seua posterior venda de manera il·lícita, sent recuperada i entregada al seu propietari.
Amb aquesta Operació, s'esclareixen un furt de prop de 100 tones de taronges de la varietat "LANE-BATEGA" valorat en més de 8.000 euros i la falsificació de 50 Dates i l'encobriment de la venda del furt de taronges.
Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció *nº1 de Picassent.
E6D
Guàrdia Civil