Una conferčncia europea tracta la importŕncia de l’educació davant possibles desastres naturals

Jueves, 27 de noviembre de 2014 | e6d.es
• El Consorci de la Ribera ha organitzat una conferčncia europea sobre ferramentes online per a la prevenció davant desastres naturals

El Consorci de la Ribera ha organitzat una  conferència europea sobre ferramentes online per a la prevenció davant desastres naturals en centres educatius que va tindre lloc a la seu de l’Institut Valencià de Seguretat i Emergències de Xest, dins del projecte europeu Saferguarding Educational Environment (SEE), del qual el Consorci de la Ribera és soci.
Entre els assistents a la conferència es trobaven representants de tots aquells col·lectius que intervenen després d’haver patit un desastre natural (policies, bombers, protecció civil) però també aquells que treballen en l’àmbit educatiu. Així, s’han presentat diverses ferramentes online que s’han elaborat per a la prevenció d’estos desastres en centres educatius i experts de diversos països europeus exposaran el que es fa a altres països. La jornada va comptar amb la presència de la secretària autonòmica de Governació, Asunción Quinzá Alegre, i del president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina, a més d’experts en la prevenció davant desastres naturals d’Itàlia, Grècia, Bulgària, Romania i Espanya.
Esta conferència s’emmarca en el projecte europeu SEE que té com a objectiu establir una web que siga la base d’unes ferramentes amb tasques orientades a l’educació i prevenció adreçades a estudiants, voluntaris, escoles i equips de professionals en cas de desastres atòpics naturals.
Mancomunitat de la Ribera Alta