Un Quixot de huit metres és la falla triada per Fallers pel Món per a cremar a Ciudad Real

Sábado, 23 de abril de 2022 | e6d.es
• Al llarg del cap de setmana hi han programades fins a 30 activitats festives

._000759
Un Quixot de huit metres és la falla triada per Fallers pel Món per a cremar en l'activitat que té previst celebrar aquest cap de setmana en ple centre de Ciudad Real. L'associació valenciana, creada a Carcaixent, resumeix de divendres a dissabte les claus d'una de les festes més internacionals d'Espanya i trasllada cada any a una ciutat del país les falles, una desfilada de moros i cristians, els menjars populars amb paella i fideuá, també la cremà d'un monument que tindrà tints manxecs.
«És la falla més alta que hem muntat. Sempre intentem fer algun monument a la ciutat a la qual anem amb una cosa típica i, per aquest motiu, s'ha optat per un cap del Quixot, que ix d'un llibre i de dalt li ix un molí, amb altres elements manxecs com a vi o formatge,explica el president de Fallers pel Món José Amores
Fallers pel Món porta una dècada traslladant aquesta festa a punts com Àvila, Oviedo, Còrdova, Saragossa o Salamanca. En la celebració hi haurà més d'un miler de valencians a Ciudad Real que viuran un cap de setmana amb activitats per a col·legis, cercaviles, revetles, ofrena floral, balls regionals i fins i tot una mascletà i la cremà. Totes les activitats se celebraran en la plaça de la Constitució, excepte la traca, que es desenvoluparà en el recinte firal, on sol celebrar-se la d'agost.
Amores assenyala que la comunitat de valencians que viu a Ciudad Real s'està bolcant amb aquestes activitats i l'associació ha rebut multitud de telefonades de persones que han demanat sumar-se a l'ofrena floral, per exemple, i que també podran participar en l'ofrena, abillats amb vestit regional.
També està previst el repartiment de més de 2.000 racions de fideuà el dissabte i de paella el diumenge.
E6D


._000472
._000600