| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

05/02/2013

POBLACIONS » Benifaió » Bàsquet » Esports

Un magistral CBM Roquette Benifaió derrota al Meridiano Alicante (75-72)

Jordi Quijal va anotar 27 punts que varen servir per a que els jugadors locals li dedicaren la victòria a Enric Ortega

El CBM Roquette Benifaió rebia al flamant filial de l’equip que milita en LEB ORO, el C.B. Lucentum, amb tot el planter a disposició del seu entrenador i açó havia generat molta espectació entre el nombros public asistent al pavelló de Benifaió. En especial la presència del prometedor jugador Xec, Radovan Kouril, que ja va debutar en Lliga ACB la temporada passada a les ordres de Txus Vidorreta.
El partit no va defraudar en absolut i va començar amb un ritme de vertigen i gran efectivitat d’anotació per els dos equips. A les cistelles inicials dels alacantins, contestaven Carles Franco i Jordi Quijal amb quatre triples en quatre atacs de manera consecutiva. El recital de Jordi Quijal obligava al tècnic visitant a sol•licitar un temps mort ja que el de Benifaió portava anotats 11 punts en no mes 4 minuts, per a finalitzar el primer quart en un total de 16 i el partit amb 27. L’equip alacantí va reduir les diferencies gracies a dos triples de Fabio Astilleros, per a situar el 25-18 amb el que es va aplegar al final del primer quart.
El segon quart va seguir en la mateixa direcció. Un CBM Roquette Benifaió brillant en l’encert del llançament exterior amb el que Jose A. Gamir va liderar l’anotació local i Pedro Rubbera per els visitants, aconseguia fer mal a la defensa local i carregar de faltes als jugadors importants, per lo que Benaiges es va veure obligat a menejar la banqueta per a protegir als seus jugadors. La sort també es va aliar amb els locals, quan Hector Rosa va anotar un triple impossible des de 9 metros quan la possessió s’esgotava. A partir d’ahi l’atac local va ser menys fluït i va provocar una reacció per part del Meridiano Alicante, que va tallar el parcial 12-0 que li havia endossat el CBM Roquette Benifaió, per aplegar al descans del partit amb no mes 10 punts d’avantatge per als locals. (43-33)
A la segona part, de nou Quijal i Joan Franco feien molt de mal a la defensa visitant. El moment àlgid va ser quan Jordi Quijal va anotar una cistella que va ser sancionada amb falta antiesportiva de Fabio, junt a un altra cistella situaven un clar +18 a favor dels locals (58-40). El partit de nou es va veure ajustat gracies a la reacció visitant, finalitzant aquest quart amb 15 punts de diferencia a favor dels locals pero amb la sensació que el partit no estava sentenciat, ni molt menys.
El que es va viure en l’últim quart va estar al brillant nivell del partit i dels dos equips. Cap dels dos especulava amb el resultat i l’esperada reacció visitant no es va fer esperar. Un estelar Kouril en la direcció del joc i l’efectivitat dels homes exteriors de Meridiano, per mig de Fabio i Rubbera feien que les diferencies s’anaren reduint fins aplegar a falta de 3 minuts amb 11 punts d’avantatge per als locals. Una forta pressió defensiva dels visitants feia que els locals no anotaren junt a una discutible falta antiesportiva assenyalada a Ximo Gimeno per un involuntari acte de reflexes, feia que la diferencia a falta d’un minut fora de no mes 5 punts. La seqüència d’accions amb triples per part de Medidiano, a traves d’Alvaro Gomez i Radovan Kouril, aixi i tot estant ben defesos, varen reduir la diferencia a 1 punt a falta de 4 segons. Jordi Quijal va anotar els dos tirs lliures que tingué a la seva disposició desprès d’una falta dels visitants i el posterior llançament de tres punts dels alacantins va ser taponat per Marcel Villalba assegurant la victòria per al CBM Roquette Benifaió.
Un vibrant partit que va fer que el públic s’ho passara d’allo mes be i va servir per a dedicar-li la victòria al jugador local, Enric Ortega, que amb forts dolors d’esquena no pot participar del joc de l’equip i els companys s’enrecordaren d’ell.
El proper partit per al CBM Roquette Benifaió serà el dissabte a les 19:00 a la localitat murciana d’Alcantarilla i en que s’intentarà mantenir la privilegiada sisena posició en la que esta instal•lat l’equip de la Ribera.