Un grup de voluntaris neteja i planta 300 arbres al riu Magre al seu pas per Carlet

Martes, 30 de enero de 2018 | e6d.es
• L’activitat organitzada per Ecologistes en Acció-València va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carlet i diversos col•lectius ciutadans i ecologistes

._000256
El riu Magre al seu pas per Carlet compta ja amb 300 nous arbres que es van plantar el passat dissabte 27 de gener al matí. Una jornada en la qual, a més, es va netejar una gran zona del riu i que ha sigut possible gràcies a l'activitat organitzada per Ecologistes en acció-València i la col•laboració de l'Ajuntament de Carlet, les empreses Crearqció i Paimed, i la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.
Els 60 voluntaris que hi participaren tenien a la seua disposició 200 exemplars cedits pel viver de la Garrofera del Servei Territorial de Medi Ambient de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Concretament es plantaren 70 pins, 60 carrasques (quercusilex), 60 freixes i 10 savines. I també l’empresa Paimed va aportar 150 arbocers. Els voluntaris, dividits en grups, plantaren els arbres seguint les instruccions dels guies de cada equip. La plantació no va estar exempta de dificultats a causa de l’aridesa i sequedat del terreny. A més de la plantació dels arbres, els voluntaris, per grups, netejaren gran part del llit del riu en la zona ubicada entre els dos ponts.
Els voluntaris que arribaren des de València amb autobús estigueren acompanyats pel regidor de Medi Ambient, Bernat Nogués, i l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, que va els va agrair personalment el treball realitzat.  En l’activitat també hi participaren el regidor de Medi Ambient de l’Alcúdia, Paco Sanz, i representants d’Aems ‘Ríos con Vida’.
L’activitat es va desenvolupar al llarg del matí i es va dinar al llit del riu. Un dinar que va comptar amb coca saginosa carletina i suc de kaki. Per finalitzar la jornada, es va fer una ruta guiada per Jaume Puchalt, de la cooperativa Crearqció, per l’interior del riu, aigües avall, per avaluar el seu estat i conéixer de primera mà quines problemàtiques presenta tant el riu com el seu entorn. L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, s’ha mostrat agraïda pel treball realitzat: «l’Ajuntament dona el seu suport a iniciatives com esta que treballen en la mateixa línia que el govern carletí: dignificar el Magre i destacar la importància del riu en el nostre entorn, que enllaça directament amb els mateixos objectius de la Taula d’alcaldes pel Magre per tal de recuperar el riu com a pulmó de la nostra ciutat».
La jornada comptava amb el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el suport de l’Ajuntament de Carlet i la col•laboració de les empreses Crearqció i Paimed.
Ajuntament de Carlet