Un centenar de veďns de Rafelguaraf i Beneixida visiten la Diputació de Valčncia

Martes, 24 de octubre de 2017 | e6d.es
• Acompanyats pel president de la Diputació de Valčncia Jorge Rodríguez i la diputada de Benestar Social Mercedes Berenguer

._000006
Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Rafelguaraf i Beneixida han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, acompanyats pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.
Al costat de l'alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga, i la regidora de Benestar Social del mateix municipi, Sabina Fayos, el president de la Corporació provincial ha assenyalat que “d'aquesta manera coneixeu el funcionament de la institució i el coneixement genera estima”. Per la seua banda, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans.
“Treballem conjuntament amb els municipis, colze a colze”, ha assegurat la diputada, qui ha afegit que “es tracta de dignificar el treball que es fa i de donar resposta a les persones”. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.
“Aquesta és una bona manera de conéixer el nostre patrimoni i de mantenir una vida activa i saludable”, ha assegurat la diputada. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València i que, en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra”.

Una ruta històrica i institucional
El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).
Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.
Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.
DIVAL