Un CD amb música inspirada en el nostre poble és el nou projecte de la Banda Simfònica d’Algemesí

Martes, 7 de julio de 2015 | e6d.es
• La Societat Musical vol retre homenatge a tots aquells compositors que s’han inspirat en la història i tradicions del poble d’Algemesí per a les seues creacions

Ja fa mesos que la Banda Simfònica d’Algemesí està preparant la gravació d’un CD que comptarà amb les obres seleccionades pel director artístic de l’agrupació, Alberto Ferrer. El disc estarà compost per obres de compositors del nostre poble com són “Cant a la Muixeranga” de Toni Giménez, “3 balls algemesinencs” de Guillem Ramiro i “Danses Valencianes” de Bernardo Adam Ferrero; però també hi haurà obres de compositors forasters que estimen la nostra cultura com a poble i s’han inspirat en ella per a compondre grans obres com són “Aljama” de Ferrer Ferran, “Muixerangues al cel” de Juan Carlos SempereBomboí i la mítica “Rituals i danses d’Algemesí” d’Amand Blanquer.A més, el CDcomptarà amb la col·laboració dels dolçainers de la Colla d’Algemesí, els cantants Anna Albelda i Pepe Martínez i el reconegut dolçainer local Xavi Richart.
La producció del CD està seguint un procés preparat amb molta estima i és que són moltes les hores de treball individual i col·lectiu les que tant els músics com el director de la Banda Simfònica d’Algemesí han estat dedicant els últims mesos. A més, els assajos han comptat amb participació i supervisió per part dels compositors de la majoria de les obres que han ajudat a millorar la interpretació de les mateixes.
La gravació del CD va començar la primera setmana de juliolal Teatre Municipal en una primera tanda on foren enregistrades tres obres, i conclourà l’última setmana d’aquest mateix mes amb la gravació de la resta de peces. Cal destacar que la Societat Musical, amb intenció de promoure el treball fet a Algemesí ha confiat en l’estudi de gravació local Tressetsi l’estudi de disseny i fotografia Nat per a les tasques d’edició musical i disseny gràfic de les caràtules i el llibret del CD.
Eva Tortajada