Un any més, Massalavés ha viscut la tradicional romeria del Santíssim Crist

Domingo, 28 de agosto de 2016 | e6d.es
• Han compartit este acte religiós amb la població veïna d'Alberic


._000447


._000417

 
Ahir dissabte el poble de Massalavés va viure amb molta intensitat i emoció l’últim dia de les Festes Patronals de Massalavés dedicades al Santíssim Crist de Massalavés.
La Romeria al Santíssim Crist de Massalavés es fa des de l'any 2011, on la comitiva ha eixit a les 6,15 h del matí amb un carro tirat per un cavall obria la comitiva cap a l’església de l'Esperit Sant d’Alberic on arribat cap a les 7 del matí i on els esperaven els romers alberiquenys. Després de rebre la benedicció de José Vicente Martínez retor d’Alberic, els romers de les dues poblacions han fet el camí de retorn a Massalavés, amb el carro davant obrint pas a la romeria.
Una patrulla de la policia local d’Alberic ha acompanyat a la romeria, regulant el tràfic, des de l’entrada al terme d’Alberic per la carretera N-340 fins a l’església i després fins a l’entrada al terme de Massalavés
A l’altura de l’ajuntament, Gregori Andreu alcalde de Massalavés, acompanyat per Purin Noguera regidora de festes, els regidors Enrique Grau, Marina Montes; Antonio Sánchez, retor de Massalavés i veïns i veïnes, han donat la benvinguda als integrants de la romeria i tots junts han enfilat cap al carrer Santíssim Crist de Massalavés on anava a celebrar-se la Missa de Campanya en honor al Santíssim Crist de Massalavés.
Antonio Sánchez, retor del poble i de Tous, ha oficiat la Missa de Campanya davant veïns i veïnes, integrants de la romeria dels dos pobles, i la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde Gregori Andreu.
Finalitzada la missa, els organitzadors de la romeria de Massalavés havien preparat un esmorzar en el Parc J.M. Ordeig.
Posteriorment els romers s’han dirigit cap a l'església per visitar la Coveta on va ser trobada l’antiga figura del Santíssim Crist de Massalavés.
Maria Celda Rosselli, portaveu del grup de romers de Massalavés, ens ha comentat que feia 5 anys que havien començat a ferla per persones de Massalavés casades amb gent d’Alberic que eixirà el dia del Crist. Conta la història que ja fa temps, al Santíssim Crist de Massalavés el carregaren en un carro tirat per bous per ha traslladar-lo a Alberic i quan arribaren al Riu Verd, els bous es paraven i no volien seguir. És una història que a Maria ja li la contaren de menuda, i que al final desistiren adonant-se de què el Crist volia quedar-se a Massalavés.
Eduardo Sala (tex i fotos)