Un any més Els Reis Mags de l’Orient han visitat l'Alcúdia

Miércoles, 7 de enero de 2015 | e6d.es
• Els alcudians eixiren al carrer per tal de viure una de les nits més màgiques de l’any i poder celebrar amb la ja tradicional cavalcada l’arribada dels Reis Mags

._000344
El so de tres carcasses va anunciar l’arribada de Ses Majestats a l’Alcúdia. Muntats a cavall feren l’entrada al poble pel monument de la Sènia, on els esperaven els músics de la colla la Rosca i l’Escola de Tabal i Dolçaina per escortar-los fins l’Ajuntament. Allí, els Reis van ser rebuts per l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, qui lliurà al rei Melcior la clau mestra que obri totes les cases del poble, per a què Ses Majestats pogueren repartir els seus regals a tots els alcudians al llarg de la nit. D’ esta manera es donà inici a una cercavila en la que participaren un bon grapat de grups alcudians, com l’associació juvenil La Xerinola, Els Cabuts, el Grup de Dansa i la seua escoleta, el grup de tabals i dolçaines La Rosca, El Bolero i els Pastorets, a més d’altres grups i personatges vinguts de fora; entre d’altres, xancuts, ballarines orientals, saltimbanquis, joglars i trobadors. No va faltar tampoc el carro de garrofes, per a que els xiquets pogueren agarrar-ne i donar-los-les als rossins dels Reis Mags. Tots ells desfilaren pels carrers del nucli antic de la localitat  acompanyant Melcior, Gaspar i Baltassar fins la plaça Tirant lo Blanc on els esperava el tradicional betlem vivent amb el Jesuset, encarnat enguany pel xiquet Nicolas Barberà, i la resta de la Sagrada Família, és a dir  Maria (Laia Girona) i Josep (David Roig).
En arribar a la plaça, cada grup va oferir un present al Jesuset ballant i cantant davant del pessebre. Ses Majestats van ser els últims en fer presència en l’acte d’adoració i oferiren or, encens i mirra al Jesuset. Després van saludar a totes aquelles persones, menuts i grans, que acudiren a la plaça per veure’ls de ben a prop.
Una estrella i un castell de focs d’ artifici va anunciar al poble que els Reis, un any més, van estar presents a l’Alcúdia per omplir cada racó d’ il•lusió i per deixar els regals a totes les cases de la localitat.
Ajuntament de l'Alcúdia