Turís celebra la festa de sant Francesc de Borja que donarŕ fi a l'Any Jubilar

Domingo, 2 de octubre de 2022 | e6d.es
• S'han preparat activitats per a totes les edats, en el centre de les quals estan les celebracions religioses

._000829
Hui, diumenge que ve 2 d'octubre, la localitat de Turís celebra la festa de sant Francesc de Borja, a les 12h tindrà lloc la missa solemne que donarà fi a l'Any Jubilar, i a la vesprada a les 20h tindrà lloc la processó, en la qual es tancarà la Porta Santa.
Durant cinc dies la població s'ha vingut preparant amb diverses celebracions. La festa arranque dissabte passat 24 de setembre amb la imposició de medalles als clavaris d'aquest any 2022. Ja el dilluns 26 va començar el quinari en honor a sant Francesc de Borja que continuarà fins al divendres 30 de setembre. Durant aquests dies la imatge també ha sigut portada pels clavaris de sant Francesc de Borja a diversos llocs de la localitat, entre ells al carrer que porta el nom del sant, sant Francesc de Borja, o a la zona coneguda com la “puxarra” o el “pí gros”, així com una altra zona coneguda com la “glorieta”.
El divendres 30 de setembre arranquen els festejos del cap de setmana. Els clavaris han organitzat el tradicional concurs de xaranga, plat típic de la localitat turisana, i ja el dissabte hi ha una infinitat d'activitats tant per a xiquets, com a adults i joves, celebrant-se a les 19h les vespres en honor al Sant Baró de Turís. Totes aquestes celebracions han sigut gràcies a la voluntat dels clavaris de l'any 2022, un grup de joves que ha romàs esperant poder realitzar les festes a causa del covid, i que com recompensa han tingut el gran regal de poder fer-ho en un Any Jubilar.
Hui es viurà la jornada de clausura de l'Any Jubilar i la festa gran del patró de la localitat. El balanç que fa la Parròquia d'aquest any Sant és més que satisfactori. Recordem que el Papa Francesc a petició de l'Arquebisbe de València, el Cardenal Antonio Cañizares Llovera, va concedir un Any Jubilar a l'arxidiòcesi valentina, i que la parròquia de Turís, entre altres, va ser declarada temple jubilar. Això es deu al fet que en aquest any s'han celebrat 350 anys de la canonització i 450 de la mort de sant Francesc de Borja. La Parròquia turisana durant aquest any ha celebrat diverses activitats, entre elles les més destacades han sigut les conferències realitzades, o les eixides que ha realitzat la imatge a diversos punts de la localitat. No obstant això, el signe visible que romandrà per sempre és l'obtenció d'una relíquia de primer grau, el tros d'un os del Sant Borja, i que va ser donada a la Parròquia per un veí de Picassent fill de Turís.  
Parroquia Natividad de Natividad de Nuestra Señora._000690

._000700