Torna la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat

Lunes, 1 de junio de 2015 | e6d.es
• Entrevista a Vicent Campos, director: “gràcies a este certamen els veïns de Montserrat han aprés a estimar la música”
Com cada any l’arribada del bon oratge convida a disfrutar de la fresca a les nits als nostres carrers, si açò ho acompanyem amb bona música i bona companyia convertim estos moments en ideals. Els veïns de Montserrat porten molts anys vivint la millor música en la Setmana Internacional de Música de Cambra que cada any passa per la seua plaça.
El Seis Doble s’ha desplaçat fins a l’edifici “El Musical” de Montserrat per fer una entrevista a l’actual director d’esta setmana musical, Vicent Campos. Ens ha relatat els inicis del festival, com tenen que treballar al llarg de l’any per portar figures emergents i conegudes del món de la música, com s’ha arrelat la setmana dins dels veïns del poble i com cada vegada més són els visitants que visiten Montserrat per disfrutar de totes i cadascuna de les actuacions.

Història
La Setmana Internacional de Música de Cambra sorgeix, segons Rosa Navarro Aleman en el seu estudi La Setmana Internacional de Música de cambra: Evolució i anàlisis, en 1981 a Montserrat, gràcies a la iniciativa de D. Salvador Seguí, com a conseqüència d'una sèrie de condicions que van propiciar el seu naixement en este municipi. Entre ells, l'arrelament i la vinculació que des de sempre havia mantingut Montserrat amb la música per mitjà de la Banda de Música, l'Escola Municipal de Música i la Càtedra ambulant de violí i violoncel.
En 1996 la direcció tècnica de la SIMC passa de D. Salvador Seguí a Vicente Campos, actual director. La presidència de la SIMC recau en l'alcaldia de la localitat. Tots dos treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura qui participa de forma directa en la preparació i promoció de l'esdeveniment.
Des de primera hora, tant l'Ajuntament de Montserrat com la Unió Instructiva Musical de Montserrat han recolzat este projecte aportant recursos. Des de fa 36 anys, edició rere d'edició, s'ha millorat l'oferta, aconseguint crear un producte cultural únic. Per esta raó ha sigut necessari buscar patrocinadors i col·laboradors fora de l'administració pública local.

Destinataris
Totes aquelles persones aficionades a la música de poblacions veïnes amb inquietuds per la música. En els últims anys s'ha vist incrementada la presència de professionals entre el públic assistent i com a participants en l'oferta de serveis perifèrics tals com els cursos de perfeccionament i cicles de conferències. De l'estudi realitzat per Rosa Navarro, s'obté que el públic de la SIMC de Montserrat es desplaça fins a uns 70 quilòmetres per a assistir als concerts i fins a un 3% supera este quilometratge

Estructura i organització
Actualment, la Setmana Internacional de Música de cambra de Montserrat s'estructura com un multiservici, ja que s'ofereixen tres nivells de serveis:
Servei de formació: Cursos de perfeccionament i conferències.
Servei de creació: Concurs de composició.
Servei d'interpretació: Concerts.
A més d'activitats culturals complementàries com a exposicions, projeccions, ambientacions…
E6D