Tània Sàez és ja la Fallera Major de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes

Lunes, 23 de octubre de 2017 | e6d.es
• Abel Guarinos, director de l'Institut Valencià de la Cultura, va ser l’encarregat de fer de mantenidor de l’acte

._000246

._000464
Este dissabte s'ha celebrat al Centre Municipal Bernat i Baldoví l’exaltació de la Fallera Major de Sueca de 2018. Com a novetat aquest any, la recepció de les Juntes Locals, falles de la Ribera Baixa i falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes es va realitzar a la Plaça de l’Ajuntament amb la presència de l’alcaldessa i el regidor de festes, i després es va acudir en passacarrer al lloc escollit per exaltar a la regina de les festes falleres 2018.
L’acte de l’exaltació va començar amb una presentació de l’escenari, que aquest any era una rèplica d’un dels llocs més emblemàtics de la ciutat: les columnes, balustrada i el banc del Passeig de l’Estació. La Fallera Major 2017, Maria Viñoles, molt emocionada, va ser la primera en intervindre per dedicar a tots els assistents unes paraules de comiat.
Seguidament es va cridar una a una a totes les components de la Cort d’Honor 2018 –Irene, Alba, Paula, Cristina, Gema i Claudia- per culminar amb el moment més esperat de la nit, quan va pujar a l’escenari la nova Fallera Major de Sueca, Tània Sàez López, que va rebre de mans de l’alcaldessa de Sueca i Presidenta nata de la Junta Local Fallera de Sueca, Raquel Tamarit, la banda que l’acredita com a màxima representant de la festa fallera per a l’any 2018, i del president executiu de la Junta, Bernardo Garrigós, l’Espiga d’Or, màxima distinció que atorga la Junta Local.
El parlament de l’alcaldessa va estar dirigit a Tània i la seua Cort, i a les relacions que es forgen en un any com el que comença. Les va instar a gaudir de la festa fallera i va aprofitar l'ocasió per agrair la tasca desenvolupada per la Junta Local.
Abel Guarinos, director de l'Institut Valencià de la Cultura i qui va ser durant vint-i-cinc anys director de la Mostra Internacional de Mim de Sueca, va ser l’encarregat de fer de mantenidor de l’acte, i exaltar la Fallera Major i la seua Cort. Les seues emotives paraules emocionaren a Tània.
Els primers en saludar la nova Fallera Major de Sueca van ser el regidor de festes de l’Ajuntament de Sueca, Pau Roselló; l’alcalde de El Perelló Andrés Fernández i l’alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime.
A l’acte també va acudir Rocío Gil Uncio, Fallera Major de València 2018, que volgué acompanyar a Tània en un dia tan important per a ella, i que va rebre distints obsequis de mans de l’alcaldessa de Sueca, i l’espiga d’Or de la Junta Local, de mans del President, Bernardo Garrigós. Onze van ser les Juntes Locals (Dènia, Gandia, Borriana, Xàtiva, Cullera, Oliva, Elda, Algemesí, Massanassa, Benifaió i Llíria) que acudiren per saludar la nova fallera major, així com cinc falles de la Ribera Baixa (Falla Nou Mil·leni de Polinyà, Falla Llaurí, Falla Foc i Tradició de Fortaleny, Falla Poble de Riola i Falla Capassos d’Albalat de la Ribera) i les setze comissions de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes. L'acte va estar amenitzat per la Falla Pl. Lepanto de Benetússer amb l'actuació del musical “Glòria a Cuba”.
Ajuntament de Sueca