SumacÓrcer inicia un pla estratŔgic per a impulsar l'estalvi en la factura de la llum i apostar per les renovables

Domingo, 17 de abril de 2022 | e6d.es
• GarantirÓ una transiciˇ ecol˛gica i energŔtica

._000829
La millor resposta està en l'organització. L'Ajuntament de Sumacàrcer ha volgut respondre, en la mesura de les seues possibilitats, als elevats preus marcats pel mercat energètic en aquest inici d'any 2022. S'ha decidit a començar la implantació d'un pla estratègic d'estalvi i impuls a les energies renovables, juntament amb l'empresa Impacte, que serà l'encarregada de traure les conclusions del projecte. En total, es treballarà entorn de tres eixos principals: una sèrie de mesures per a implementar hàbits que reduïsquen el consum elèctric públic; l'elaboració d'un informe amb el potencial fotovoltaic de Sumacàrcer -analitzant el possible nombre de panells solars que podrien instal·lar-se en el terme municipal i, conseqüentment, l'estalvi econòmic i mediambiental que es podria traure d'això. Finalment, es realitzarà el càlcul del potencial elèctric i solar de cada casa del poble, resolent qüestions com el nombre de panells possibles en cada teulada del poble, l'estalvi que això suposaria o quant es tardaria a recuperar la inversió inicial per a la seua instal·lació.
Des de l'alcaldia, David Pons, ha celebrat la mesura que es començarà a aplicar durant els pròxims mesos i que garantirà una transició ecològica i energètica, completament eficient al poble de Sumacàrcer: “Mirant al futur i sabem que això suposa la construcció d'una societat local conscienciada amb el medi ambient. A més, d'esplaiar una mica la butxaca de tot el món, veient els preus de la llum registrats aquests últims mesos. Ja és hora d'estalviar en energia i en contaminació”.
Amb la valoració de tota aquesta informació, des del Consistori remenen l'opció de crear comunitats energètiques locals o un altre tipus de solucions amb l'objectiu de rebaixar les emissions contaminants i el rebut de la llum.  
Ajuntament de Sumacàrcer


._000410

._000831