Sueca torna a córrer per la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

Sábado, 11 de noviembre de 2017 | e6d.es
• La jornada començarà, el diumenge 12 de novembre, a les 10 del matí amb una una cursa per equips de 5 km pels voltants de Sueca

._000486

._000246
Amb motiu del Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) el club esportiu Sutrail amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, ha organitzat, per quart any consecutiu, una nova edició de l’esdeveniment esportiu i solidari ‘Mou-te per l'MPOC’, una cursa i una marxa solidària en favor dels malalts de MPOC.
La jornada començarà, el diumenge 12 de novembre, a les 10 del matí amb una una cursa per equips de 5 km pels voltants de Sueca. A les 12 del migdia donarà inici una marxa pel mateix traçat en el qual el tram inicial serà recorregut per pacients amb MPOC. La jornada esportiva, que aplega a la 4a edició, es convertirà de nou en una oportunitat per a recaptar fons per a la Fundació Separ Pacientes, encarregada de la investigació d’esta malaltia amb l’objectiu de donar una major qualitat de vida als pacients de MPOC. Cal recordar que a l’última edició es van aconseguir un total de 1.578 euros gràcies a les aportacions fetes pels participants. Tant la cursa com la marxa tenen un preu simbòlic d’inscripció per a la recaptació del fons solidari. Els corredors de la carrera per equips donaran 2 euros mentre que els que facen la marxa faran una aportació d’un euro. Les inscripcions prèvies es poden realitzar enguany per internet, a la pàgina web de la cursa, www.cronorunner.com, i a Copymat, Carpio Esport i el Club de Tenis Sueca.

Sensibilitzar la població
La iniciativa té com a a fi sensibilitzar a la població sobre una malaltia, que pot arribar a ser incapacitant, però que actualment té un excel·lent tractament, sempre que es faça un diagnòstic precoç i que s’establisquen totes les eines de prevenció necessàries, que passen, entre altres factors, per l’abandó del tabac i l’exercici físic. La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica és una malaltia pulmonar caracteritzada per una reducció persistent del flux d’aire. Els símptomes empitjoren gradualment i la dispnea, que és persistent i al principi s’associa a l’esforç, augmenta amb el temps fins a aparéixer en repòs. A mesura que la malaltia empitjora, els esforços del dia a dia com pujar unes escales o portar una maleta, o fins i tot altres activitats quotidianes, poden fer-se molt difícils. És una malaltia que no sempre s’arriba a diagnosticar, i pot ser mortal. Moltes vegades s’utilitzen els termes ‘bronquitis crònica’ i ‘emfisema’ per referir-se a a ella.
La MPOC té una evolució lenta i generalment es fa evident a partir dels 40 o els 50 anys d’edat. Els pacients sofrixen freqüents exacerbacions, és a dir, episodis més intensos de dispnea, tos i expectoració, que poden durar de dies a setmanes. Estos episodis poden ser molt incapacitants, requerixen atenció mèdica d’urgència (fins i tot hospitalització) i, en ocasions, poden ser mortals. En este sentit, s’estima que cada any moren per esta causa prop de 3 milions de persones a tot el món, la qual cosa representa un 5% de totes les morts registrades anualment. 
Ajuntament de Sueca