Sueca serÓ seu activa del programa 'Ribera Impulsa'

Viernes, 31 de marzo de 2017 | e6d.es
• La capital de la Ribera Baixa participarÓ en un programa pilot d'ocupaciˇ que abordarÓ la creaciˇ d'empreses i la recerca de treball des d'un marc innovador
._000475
El consistori suecà s'ha sumat al projecte Ribera Impulsa. La capital de la Ribera Baixa serà seu d'un nou programa, junt amb Almussafes (Ribera Baixa) i Alzira, Carcaixent i la Pobla Llarga (Ribera Alta), que buscarà abordar la creació d'empreses i foment de l'ocupació des d'un esperit innovador, fugint dels protocols establerts que han quedat caducs i obsolets.
Es tracta d'un projecte d'innovació social, integral, participatiu i dinàmic per a millorar l'ocupabilitat i fomentar l'empreniment social a la comarca. El programa està subvencionat pel SERVEF a través del PATER, el Pacte Territorial per a l'Ocupació a la Ribera.
L'objectiu és millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades mitjançant un procés que afavorisca la innovació en l'àmbit de l'emprenedoria, l'economia social, el desenvolupament local i les condicions d'ocupabilitat per a aconseguir la inserció laboral per compte propi o aliè.
La regidora titular de l'Agència de Desenvolupament Local, Isabel Jiménez, ha explicat que el projecte naix de la voluntat de revertir el comportament passiu associat de forma tradicional a la persona aturada. Mitjançant una sèrie d'actuacions de motivació i reforçament personal, es fomentarà l'actitud activa de la persona aturada i el treball en equip per cridar al canvi en l'acció. El programa buscarà promoure el treball en conjunt compromés i proactiu, l'economia col·laborativa i la responsabilitat social per descobrir als participants totes les competències i habilitats de les que disposen per trobar feina i desenvolupar el seu projecte empresarial, a través de simulacions i anàlisis de projectes d'autoocupació.
El programa comptarà amb sessions individuals i sessions col·lectives. En estes segones, es formaran cinc equips (un per cada punt d'atenció), d'entre 10 i 15 participants, que seran coordinats i tutoritzats per una dinamitzadora d'oportunitats; en estes jornades es treballaran sessions de coaching per reforçar l'autoestima, treball d'intel·ligència emocional, comunicació i creativitat i accions per reforçar les competències personals i professionals segons les noves exigències del mercat laboral, entre d'altres.
El procés finalitzarà amb la simulació de la creació, gestió i funcionament d'una cooperativa de treball associat. En esta última fase es treballaran tècniques de foment de l'autoocupació; tallers de creativitat i idees empresarials; model de negoci Canvas, etc., tècniques d'habilitats de comunicació i tècniques de gestió empresarials, tot amb l'aplicació de criteris d'empreniment social, com ara la sostenibilitat, la diversitat funcional i igualtat d'oportunitats entre homes i dones.
El programa se sustenta sobre cinc pilars fonamentals: la innovació social, la metodologia participativa i solidària, la participació voluntària, la col·laboració pública-privada i la utilització de tècniques i dinàmiques construïdes i contrastades en projectes europeus. Per al seu desenvolupament comptarà a Sueca amb un assessor empresarial amb perfil d'economista i una assessora laboral amb perfil de psicòloga i àmplia experiència en la matèria. D'esta manera, la capital de la comarca de la Ribera Baixa comptarà en els pròxims mesos amb quatre professionals dedicats a l'orientació i foment de l'ocupació, tot sumant el nou programa al treball realitzat des del programa EMCOLD, destinat a l'assessorament d'aturats de llarga durada.
El programa Ribera Impulsa es desenvoluparà entre els mesos d'abril i setembre de 2017. En les pròximes setmanes, els respectius consistoris informaran de l'obertura del termini per participar en la convocatòria, atés que els grups hauran de constituir-se formalment a les darreries d'abril.
Ajuntament de Sueca