Sueca repara la coberta de l'edifici d'accés al Cementeri Municipal

Viernes, 21 de enero de 2022 | e6d.es
• la situació de la qual s'havia vist molt agreujada a conseqüència de les goteres que patia
._000841

._000826
L'Ajuntament de Sueca es va proposar a l'inici de la legislatura la realització de diverses actuacions per a mantindre en òptimes condicions una sèrie d'edificis municipals, patrimoni de la ciutat, que presentaven una situació de deterioració significativa. Alguns exemples d'estes accions han sigut els treballs realitzats en les cobertes de l'Arxiu Municipal i de l'edifici consistorial. Així mateix, l'Ajuntament, a través de les regidories d'Urbanisme i la responsable del Cementeri Municipal, ha iniciat ja la renovació de la coberta de l'edifici d'accés principal al cementeri, la situació de la qual s'havia vist molt agreujada a conseqüència de les goteres que patia.
“El passat 13 de gener, vam iniciar les obres d'adequació de la coberta de les naus principals d'entrada al cementeri, unes obres molt necessàries a causa de l'estat de degradació que presentava el sostre i que haguera pogut provocar un col·lapse per la presència d'humitat interior i goteres que afavorien la reproducció de tèrmits i corcó en la fusta”, ha assenyalat el regidor d'Urbanisme, Fernando Franco, qui ha explicat també que el sistema estructural d'estes naus, principalment de murs de fàbrica de rajola massissa i bigues de fusta amb coberta de teula ceràmica sobre biga mestra, haguera pogut deixar de suportar el pes i caure, podent provocar alguna desgràcia que haguérem hagut de lamentar. “L'abandó d'estes naus i la falta de manteniment era evident. Per part nostra, Urbanisme continuarà millorant els edificis que presenten este estat de degradació, perquè la nostra implicació amb la protecció del nostre patrimoni és absoluta”, ha afirmat Fernando Franco.
Per la seua part, el regidor responsable del Cementeri Municipal, Joan Carles Vázquez, ha explicat que, “a través d'una licitació, repararem tots els desperfectes causats per les goteres en les bigues de fusta i en tota la infraestructura que serveix de sostre de diverses dependències, com ara la capella o les oficines dels operaris. Mentre duren els treballs, l'accés al cementeri es realitzarà per l'altra entrada, més pròxima a la plaça de la Mare de Déu de Sales”.
Ajuntament de Sueca

 

._000006VD