Sueca reivindica un model que promoga la inserció laboral en salut mental

Martes, 10 de octubre de 2017 | e6d.es
• 'La inserció sociolaboral és un fonament inajornable per a la recuperació de qualsevol persona'

._000368
._000472
Els prejudicis, el desconeixement i les diferents formes de discriminació són la principal barrera per a la integració de les persones que pateixen una malaltia mental. Conscients de la dimensió del repte, les entitats locals que treballen amb el col·lectiu a Sueca, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEMRB) i la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel se sumen, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, una jornada de sensibilització i reivindicació que es commemora cada any el 10 d'octubre.
L'acte, que ha tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament de Sueca, ha començat amb la lectura de dos manifestos, a càrrec de dos usuàries de les respectives entitats. En els textos pronunciats, les representants del col·lectiu han reivindicat el dret de qualsevol persona a accedir i mantindre una ocupació. Sota el lema “Treballar sense màscares. Emprar sense barreres” han clamat per la igualtat d'oportunitats de les persones en l'entorn laboral. “Tenir una ocupació digna, saludable i motivadora és beneficiós per a qualsevol persona ja que ens ajuda a viure amb dignitat i de forma autònoma” han apuntat.
“La inserció sociolaboral és un fonament inajornable per a la recuperació de qualsevol persona. Probablement el repte consisteix en aconseguir que ens valoren per les nostres capacitats, no per les nostres limitacions” han manifestat també.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha tancat el torn dels parlaments fent una crida a la implicació de tota la societat per la plena reinserció en la societat de les persones que pateixen un trastorn mental. “Començant per l'administració, que ha de ser la principal garant, i passant per les empreses, les escoles o els mitjans de comunicació, tots hem de sumar per la plena inclusió d'este col·lectiu. Necessitem la màxima col·laboració per rompre el desconeixement, les barreres i els prejudicis per acabar amb l'obstacle de l'estigma i millorar la sensibilització de la societat cap a les persones que pateixen un trastorn mental” ha assenyalat Tamarit.
Per finalitzar l'acte, un grup d'alumnes del col·legi Nostra Senyora de Fàtima s'ha volgut sumar també a la celebració d'esta data amb un concert breu de flauta dolça, sota la direcció del seu professor de música, Ricard Ortega.
Enguany, tot just, la celebració era doble atés que es compleixen també 25 anys des que la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental compta amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut. 
Ajuntament de Sueca