Sueca recull signatures per a aconseguir que el consultori de Les Palmeres ňbriga este estiu

Domingo, 17 de julio de 2022 | e6d.es
• La Tourist Info disposa també de fulles per a la gent que vulga acudir allí a signar

._000847
Després de la decisió anunciada fa uns dies del tancament de diversos consultoris de salut este estiu, entre ells el de les Palmeres, l'Ajuntament de Sueca ha decidit posar en marxa una campanya de recollida de signatures perquè la Conselleria reconsidere esta decisió i oferisca de nou el servei a la ciutadania i visitants que passen les seues vacances en la nostra costa.
L'alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha lamentat la forma en què van conéixer esta decisió, “ha sigut tota una sorpresa, i considere que també una falta de respecte, no haver sigut informats amb més antelació”. Davant la situació que s'ha presentat este estiu, des de l'Ajuntament s'ha decidit posar en marxa una recollida de signatures. “Hem repartit entre els comerços de les Palmeres unes fulles perquè la ciutadania que ho desitge puga signar esta petició de reobertura del consultori. A més, la Tourist Info disposa també de fulles per a la gent que vulga acudir allí a signar. És importantíssim recollir totes les signatures possibles. Una vegada les tinguem, acudirem a Conselleria per a traslladar la petició i que se'ns concedisca una solució, encara que siga l'obertura unes hores a la setmana”.
Egea ha lamentat també que després de prestar-se este servei tots els estius, “de sobte, ens quedem sense ell. La ciutadania no s'ho mereix, i farem tot el possible perquè se solucione. Esta decisió no és competència municipal, i sembla mentida que algun partit que ha governat en este ajuntament no ho sàpia o l'utilitze malintencionadament, tal com ha publicat en els mitjans. Encara sense tindre competències en la matèria, continuarem insistint perquè els nostres ciutadans, especialment les persones majors, puguen disposar d'este servei”.
Per la seua part, la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, ha expressat també que “la notícia va ser molt desagradable per a tots i sense marge de maniobra per a poder actuar. Ens van cridar fa uns dies per a dir-nos que no es podia obrir finalment el consultori de les Palmeres, i que s'anava a derivar a les persones al del Perelló i Mareny, als matins, o a Sueca, a les vesprades. Davant esta situació, volem transmetre a la població que estem fent tot el que està a les nostres mans per a aconseguir una solució. La falta de metges d'atenció primària és un problema estructural a nivell nacional. I no sols provoca mancances a l'estiu, sinó durant tot l'any”. Així mateix, Requeni ha indicat que a este problema estructural se li sumen les baixes dels professionals que es contagien de covid i els que arrosseguen el cansament de la pandèmia i necessiten agafar les vacances per a no acabar en més baixes.
Estefanía Requeni ha informat també sobre la crida que es vol realitzar a tots els professionals de la medicina d'Atenció Primària, tant de Sueca com d'altres poblacions, a fi de cobrir estes places vacants no sols a l'estiu sinó durant tot l'any. “Estem parlant amb associacions, amb Creu Roja, etc..., per a intentar trobar professionals mèdics que puguen estar plantejant-se un canvi de lloc de treball. Si algú està interessat, pot posar-se en contacte amb la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament o directament amb Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera. Volem trobar una solució al més prompte possible”.  
Ajuntament de Sueca
 

._000562


._000772