Sueca presenta la quarta edició de la Carrera 8,5 km i Gran Fons 'Trencant barreres per la salut mental'

Jueves, 17 de noviembre de 2022 | e6d.es
• Enguany, com a novetat, a més de les carreres s'ofereix també la possibilitat de fer el recorregut caminant

._000847

El diumenge 27 de novembre, la Fundació SASM de Sueca que atén persones amb malaltia mental celebrarà la quarta edició de la Carrera i el Gran Fons 'Trencant barreres per la salut mental', una jornada esportiva que té per objecte “mostrar, des d'una òptica oberta i multidisciplinària, la importància de l'esport com a eina d'intervenció en els processos de recuperació de les persones amb trastorn mental greu”, en paraules dels organitzadors.
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Esports, col·labora en la realització d'estes proves, de 8,5 i 15 quilòmetres cadascuna. Els participants podran triar entre els dos circuits de carrera; però enguany també, com a novetat, les persones que ho desitgen podran participar en una marxa caminant pel mateix recorregut, que tindrà l'eixida (a les 9.30h) i l'arribada en l'Estadi Antonio Puchades.
Les inscripcions, al preu de 8 euros per a la carrera i de 10 euros per al gran fons, es podran realitzar fins al dimecres 23 de novembre en la pàgina web de cronorunner.com. Enguany, a més, s'ha ampliat el número fins als 400 participants, “ja que l'any passat, lamentablement, se'ns van quedar persones amb ganes d'acudir. En la borsa que entregarem als corredors trobaran una samarreta patrocinada per l'associació SPORTSA, una renyonera patrocinada per Grup Hene S.L. i altres obsequis cedits per diferents col·laboradors. Volem animar a tothom a participar ja que es tracta d'una carrera especial que ajuda a trencar barreres per la salut mental”, ha explicat Gerard Vallespí, treballador de la Fundació SASM i un dels organitzadors de la prova, qui ha volgut també agrair a l'Ajuntament de Sueca totes les facilitats que els han brindat per a poder dur-la a terme.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha felicitat la Fundació SASM per totes les iniciatives que desenvolupa al llarg de l'any i ha volgut animar a la ciutadania al fet que participe. “Com a Ajuntament, pensem que és important donar-li una major visibilitat a esta causa perquè, si la pandèmia ens ha ensenyat alguna cosa, és que la salut mental és fonamental per a la societat, que s'ha d'invertir més en recursos personals i materials per part de les administracions superiors i que encara ens queda molt de camí per recórrer”.
El director de l'Àrea de Salut Mental de la Fundació SASM, David Marqués, ha agraït el suport que reben sempre de l'Ajuntament en tots els actes que organitzen i ha explicat que, per a ells, estes activitats són una forma més de trencar l'estigma i visibilitzar els problemes de les persones amb malaltia mental. “També faciliten a la ciutadania el contacte amb els nostres usuaris, al mateix temps que serveix per a projectar una imatge positiva i saludable del col·lectiu que atenem. Com un exercici de responsabilitat social corporativa, tot el que es recapta en este tipus d'activitats es destina a una entitat sense ànim de lucre de Sueca, o la província, triada pels propis usuaris de la Fundació”.
Per la seua part, la regidora d'Esports, Celia Beltrán, ha assenyalat que, “un any més, és un plaer col·laborar amb la Fundació per a la realització d'esta carrera amb un objectiu tan important com és la lluita contra l'estigma. Enguany, a més, podran participar més persones, ja que ofereix la possibilitat de fer-ho caminant també. Per això, vull animar a la ciutadania al fet que acudisca a l'estadi i contribuïsca així a trencar les barreres per la salut mental”. Així mateix, la regidora ha volgut agrair la col·laboració del Consell Agrari i de tots els departaments de l'Ajuntament implicats en el desenvolupament de la prova.
En finalitzar, es realitzarà un sorteig de regals donats per empreses col·laboradores entre tots els dorsals participants.
Ajuntament de Sueca