Sueca presenta la 12ª Mostra Sonora amb el títol “Assonàncies”

Sábado, 30 de abril de 2016 | e6d.es
• Sueca acollirà la pròxima setmana, del 4 al 8 de maig, la 12ª edició de la Mostra Sonora organitzada per Ensemble Espai Sonor i l'Ajuntament de Sueca

._000407


._000406
 
Sueca acollirà la pròxima setmana, del 4 al 8 de maig, la 12ª edició de la Mostra Sonora organitzada per Ensemble Espai Sonor i l'Ajuntament de Sueca. La nova edició d’esta mostra que s’organitza, com d’altres anys, en diferents espais culturals de la nostra ciutat per acostar al públic les propostes sonores de nova creació, porta per títol Assonàncies, en referència al cicle d’obres amb esta temàtica del compositor invitat d’enguany, el suís Michael Jarrell (1958), i la relació entre les formes i el moviment plàstic del seu discurs sonor.
La mostra persegueix en esta edició els mateixos objectius que en les darreres, formar una ciutadania crítica i responsable, provocar reflexions crítiques al voltant de l’art, visualitzar el patrimoni cultural local, treballar amb els processos de transformació que viu la cultura i portar-los al ciutadà de a peu, no sols al docte i expert, així com fomentar la participació i implicació de tots en este sentit.
“El públic és més intel•ligent del que ens pensem i els gestors culturals hem d'agafar riscos en este aspecte” ha assenyalat el director de la Mostra, Voro Garcia, qui ha continuat “ amb esta Mostra busquem la convivència i la possibilitat d'interacció durant el concert, volem trencar les barreres que encara existeixen en un format auditori entre l'escenari i el públic”.
Junt amb Garcia, també han participat a l'acte de presentació d'esta 12ª edició, el subdirector general de Música de CulturArts, Leonardo Marqués; l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.
Marqués ha volgut felicitar al consistori i al director de la Mostra per estos dotze anys de trajectòria, així ha assenyalat “que la Mostra complisca enguany dotze anys és tot un esdeveniment sobretot per a un festival organitzat des de fora dels circuits de les grans ciutats” i ha afegit “la Mostra Sonora té la virtut d'un equilibri necessari entre la promoció dels talents valencians i la inquietud per conéixer el que es fa més enllà de les nostres fronteres”.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha aprofitat l'ocasió per agrair l'esforç i l'interés de Voro Garcia, el motor d'esta Mostra, en la realització del festival. “Tinc especial debilitat per les propostes que, com la Mostra, entenen la cultura com un motor de progrés i treballen per acostar-la al públic general, no només a l'elit experta. Això però també és tasca nostra” ha assenyalat Tamarit, qui ha manifestat també que troba fonamental que les diferents administracions públiques aposten fort per la cultura i a Sueca, ha dit, “tenim la sort i podem dir-ho ben orgullosos, de tenir una administració sensible en este sentit”. En la mateixa línia, també el regidor de Cultura, Vicent Baldoví ha reconegut que és important mantenir sempre l'objectiu de fer cultura de proximitat. “El nostre propòsit és que arribe a totes i tots els nostres ciutadans, a més, promovent este tipus de festivals demostrem, una vegada més, que la nostra ciutat està, culturalment parlant, en primera línia sempre” ha apuntat el titular de Cultura.
En esta edició s’ha programat un encontre o classe magistral amb el compositor invitat Michael Jarrell, així com workshops (tallers) amb Lluïsa Espigolé (piano), Alessandra Rombolà (flauta) i una proposta didàctica en què es presentarà el projecte de Ricardo Climent amb la col•laboració d’universitats de Manchester i la Universitat Politècnica de València, on es farà una demostració de realitat augmentada que culminarà amb un concert interactiu amb motors de joc i sintetitzador analògic.
D'altra banda, participaran també en esta edició l’Ensemble 20/21 de la JORCAM (Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid) amb l’estrena d’una obra encàrrec de la Mostra al compositor valencià David Moliner; Lluïsa Espigolé, amb un programa al voltant de les tècniques esteses per piano; Alessandra Rombolà, amb una proposta que uneix repertori clàssic de la flauta amb estrenes o el duet Alberto Rosado&David Apellániz (violoncel i piano) que ens presentaran obres del seu darrer disc junt a obres noves.
El Trío Arbós, una de les fomacions de cambra més conegudes a nivell nacional, ens visita també per segona vegada, i este concert formarà part de la gira celebració del seu 20é aniversari, on mostraran alguna de les darreres estrenes. El programa es completa amb la participació de CrossingLines, que amb Less convidaran a l’oient a un viatge sonor especial; l'aportació del Grup Instrumental, que actuarà per primera vegada al festival amb un programa de joves compositors i M. Jarrell i amb l'actuació de Mª Carmen Antequera, que participarà amb la proposta Paisatges sonors (violí i electrònica). Per últim, hi haurà un nou Multaqa amb solistes d’ Espai Sonor i de l’Ensemble d’Arts en què s'explorarà el món sonor del compositor invitat M. Jarrell sota la direcció del director Carlos Amat.
Dintre de les activitats d’esta edició de la Mostra es realitzarà també un encontre de la Plataforma Sonora, l’Associació valenciana de compositors i intèrprets contemporanis i artistes sonors i gestors culturals del País Valencià, on es presentaran projectes dels associats. 
Ajuntament de Sueca