Sueca preparada per a celebrar la "Nit de Sant Joan"

Jueves, 23 de junio de 2016 | e6d.es
• Entrevista a Pilar Moncho, regidora de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Sueca

._000349


._000300
 
Les platges de Sueca es preparen per celebrar la tradicional festivitat de la Nit de Sant Joan la pròxima nit del dijous 23 de juny. L'Ajuntament de Sueca ha desenvolupat un dispositiu especial de manera transversal que suposa la implicació de diferents departaments o regidories, tot amb l'objectiu de garantir una bona vetlada a totes aquelles persones que decideixen gaudir d'esta nit a les platges del municipi.
El consistori posarà a disposició dels ciutadans el servei d'un autobús gratuït que realitzarà viatges ininterrompudament des de Sueca a Les Palmeres des de les 20:30 h. fins a les 24 h., per acudir a la platja i a partir de la mitjanit i fins a les 03:00 h. per a tornar a Sueca. Les parades s'ubicaran junt al Pavelló Poliesportiu Cobert i a l'entrada del Túnel de la Ronda Bernat Alinyo. “Des del consistori, posem este servei a disposició dels ciutadans, un any més, per tal que puguen desplaçar-se còmodament fins la platja sense necessitat de conduir i amb l'objectiu d'evitar possibles accidents” ha assenyalat el regidor de Turisme, Xavier Masó. També, donada l'afluència de persones que s'espera que acudisca a les platges de Sueca, el consistori ha previst igualment, com en anys anteriors, el servei d'una ambulància per atendre a totes aquelles persones que ho necessiten al llarg d'esta vetlada.
Des de la Regidoria de Serveis Municipals es recorda que les fogueres no estan autoritzades pel Departament de Costes no obstant, en tot cas, s'aconsella al públic, en cas d'encendre fogueres, que no es cremen mobles o qualsevol altre residu que puga provocar danys als banyistes i usuaris de les platges, per la dificultat que comporta la neteja i retirada, per exemple, de vidres o qualsevol altre objecte punxant. “Nosaltres aconsellem als ciutadans que utilitzen llenya ja tallada, mantes tèrmiques per als residus i insistim és molt important que se n'asseguren que la foguera està ben apagada” ha afegit la titular de Serveis Municipals, Pilar Moncho, que ha explicat també que el consistori ha preparat un dispositiu especial de neteja per tal que a les 8 hores les platges puguen estar en perfecte estat de nou perquè els banyistes puguen gaudir d'elles sense problema.
“Normalment la Nit de Sant Joan es recullen unes cinc tones de fem, per això hem volgut reforçar el dispositiu, en el qual participen els nous peons d'oficis múltiples, i hem sol·licitat específicament per a esta ocasió el servei de dues empreses externes que aportaran maquinària i personal i ajudaran a agilitzar els treballs que s'iniciaran aproximadament sobre les 4:00 de la matinada” ha apuntat Moncho qui ha recordat alhora “és molt important que ningú pernocte a l'arena, per evitar possibles accidents i per permetre alhora que els treballs de neteja es puguen desenvolupar amb total normalitat”.
La Policia Local de Sueca també ha previst duplicar els efectius d'una jornada normal per tal de reforçar la vigilància i garantir la seguretat d'aquells que festegen esta vetlada. El cos policial, no obstant, recomana als ciutadans un consum responsable d'alcohol i evitar la conducció si no es troba la persona en les condicions adequades.
Per amenitzar el final de festa hi ha també programada una discomòbil, a la Platja de Les Palmeres, que ha organitzat l'establiment  Bar Redó en col·laboració amb el consistori.
Ajuntament de Sueca 
._000385