Sueca participa en una jornada de neteja de platges

Lunes, 7 de octubre de 2019 | e6d.es
• La iniciativa, del Parc Natural, s'ha pogut dur a terme grŕcies a l'interés mostrat pel Consistori i la colˇlaboració d'un grup de voluntaris de Ford Valčncia

._000648
L'Ajuntament de Sueca, el Parc Natural de l'Albufera i un grup de voluntaris de Ford València han desenvolupat una jornada de neteja a les platges de Bega de Mar i la zona de dunes fins al Mareny de Barraquetes. “Esta iniciativa del Parc Natural s'ha pogut desenvolupar gràcies a l'interés mostrat pel consistori en la neteja de les platges i en l'eliminació, al mateix temps, d'espècies invasores; i ha coincidit amb la finalització del contracte amb l'empresa encarregada de la neteja de l'arena, per la fi de la temporada de bany, i amb el temporal que hem patit recentment i que va depositar a les platges molts residus”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez.
Des del Departament es va proposar la zona amb residus en la qual desenvolupar els treballs de neteja. Així mateix, el consistori es va comprometre a la retirada posterior de les bosses que es generaren després del treball dels voluntaris.
Per la seua banda, els treballadors del Parc Natural estan desenvolupant una campanya de retirada de plantes invasores, com l'ungla de gat o carpobrutus edulis, i en comentar-los l'Ajuntament esta iniciativa de neteja de platges, els va semblar una bona idea fer coincidir totes dues actuacions. Ells mateixos es van encarregar de recollir els residus d'estes plantes i traslladar-los a l'ecoparc de Sueca. La campanya de retirada de plantes invasores recorrerà tota la zona del litoral limítrofa amb el Parc Natural. Concretament, està previst que acudisquen a Sueca el mes de novembre, encara que ja hagen oferit un avançament estos dies en voler fer coincidir el seu treball amb el dels voluntaris i la retirada de residus.
Ajuntament de Sueca


 
._000649

._000296