Sueca participa en la campanya de Creu Roja i SAV per a reduir l'impacte del plàstic en l'Albufera

Jueves, 20 de mayo de 2021 | e6d.es
• El projecte es completa amb actuacions de conscienciació entre col·lectius que desenvolupen la seua activitat en l'entorn

._000748
La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca, Carmen Pérez, ha acudit a la presentació d'un nou projecte de Creu Roja Espanyola de neteja i conscienciació per a evitar l'impacte de residus en l'entorn natural de l'Albufera, i que compta amb el finançament de SAV Agricultores de la Vega. Sota el lema 'Per una Albufera sense plàstics', el voluntariat de Creu Roja i de SAV realitzarà eixides regulars durant els pròxims mesos amb la finalitat de realitzar neteges, detectar focus d'acumulació de residus i sensibilitzar la ciutadania. “Des de l'Ajuntament, tenim previst mantindre diverses reunions amb els responsables de Creu Roja amb la finalitat de reforçar i recolzar este voluntariat en tot allò que precisen i estiga al nostre abast, donada la gran sensibilitat que es  necessita al voltant dels problemes mediambientals”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez.
En l'acte s'ha posat en valor l'aposta de Creu Roja i de SAV Agricultores de la Vega per a consolidar esta iniciativa que pretén fomentar bones pràctiques ambientals entre els col·lectius que desenvolupen la seua activitat al Parc Natural de l'Albufera. Un equip format per 10 persones voluntàries de Creu Roja Espanyola i de SAV Agricultores de la Vega realitzarà eixides regulars durant els pròxims 10 mesos, a excepció del mes d'agost. En total, s'han previst 18 eixides en les quals es realitzarà un seguiment de les zones més afectades per l'acumulació de residus a l'entorn de l'Albufera, entre elles la Muntanyeta de Sants, l'Ullal de Baldoví i l'Ullal dels Sants.
El projecte es completa amb actuacions de conscienciació entre col·lectius que desenvolupen la seua activitat en l'entorn. El Parc Natural de l'Albufera acumula residus generats en la seua conca hidrogràfica que desemboquen en este entorn. La majoria d'estos envasos són de plàstic, causant un greu problema per a la biodiversitat. D'esta manera, Creu Roja amplia la seua contribució per a protegir este espai natural amb gran varietat d'hàbitats que permeten l'existència de diversitat d'espècies de fauna i flora. A més, des de fa cinc anys consecutius, Creu Roja duu a terme un projecte de vigilància per a la prevenció d'incendis forestals a la Devesa-Albufera durant els mesos d'estiu.
Ajuntament de Sueca

 

._000772

._000820