Sueca ofereix una xarrada a l'alumnat dins de la campanya 'Corta con la desigualdad'

Miércoles, 23 de marzo de 2022 | e6d.es
• A través de l'associació Alanna

._000748
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, ha oferit este matí en el col·legi Luis Vives l'última de les sessions de la campanya que està duent a terme en l'últim trimestre per tots els centres educatius amb el títol 'Corta con la desigualdad'. L'activitat de hui se suma a les que s'han vingut impartint al llarg d'estos mesos, a través de l'associació Alanna, amb l'objectiu de: mostrar els factors de risc que porten a una situació de maltractament; identificar el problema de la violència de gènere; desmitificar les falses creences en les quals s'associa al maltractador i a la dona víctima; conscienciar sobre els indicadors de risc en les relacions i dotar a l'alumnat d'eines per a saber detectar-los a temps; i motivar un canvi d'actituds per a potenciar les relacions igualitàries.
“És una activitat que ve oferint-se durant este trimestre. Està relacionada amb unes altres que s'han fet amb anterioritat i en altres cursos. La intenció és incidir en els centres educatius, oferint estos tallers i xarrades perquè una gran part de l'alumnat es puga beneficiar i adquirisca un aprenentatge en estos valors igualitaris. Fonamentalment el que es pretén és que aprenguen a detectar els indicadors de risc davant una situació de maltractament”, ha explicat la regidora de Polítiques d'Igualtat, Gema Navarro.
La metodologia dels tallers es basa principalment en la participació activa per part de l'alumnat, animant-los al debat i a la reflexió col·lectiva perquè siguen ells i elles mateixos/es els qui arriben a les conclusions i objectius de l'activitat. S'utilitzen diverses dinàmiques adaptades sempre als diferents cursos en els quals s'intervé. En paral·lel al debat, se'ls reparteixen unes fitxes per a emplenar per escrit que, a més, faciliten, d'una banda, el poder recaptar l'opinió de tot l'alumnat (incloent aquells menys donats a expressar-se en públic) i, per una altra, la recopilació de dades quantitatives.
Ajuntament de Sueca._000562

._000772