Sueca ofereix una activitat extraescolar sobre meteorologia en els col·legis

Miércoles, 1 de junio de 2022 | e6d.es
• Amb Jovi Esteve, meteoròleg i responsable d'Inforatge

._000748
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Educació, està oferint als centres escolars de la ciutat un taller denominat 'Meteoaula', a través del qual els xiquets i xiquetes aprenen tot el relacionat amb la meteorologia i els fenòmens atmosfèrics que es produeixen en la naturalesa. “Es tracta d'una activitat extraescolar que ofereix l'Ajuntament de manera gratuïta a tots els col·legis, amb la qual es pretén acostar-los al món de la meteorologia d'una forma amena i que coneguen millor els fenòmens que es produeixen en l'actualitat, a més d'alguns conceptes com què és una estació meteorològica o un pluviòmetre. Així mateix, l'empresa encarregada de donar les xarrades resol tots els dubtes i preguntes que els formulen sobre este tema”, ha explicat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez.
Des de l'empresa encarregada d'impartir el taller, han assenyalat que es tracta d'un projecte il·lusionant que està tenint una gran acceptació. “El regidor d'Educació va fer una aposta ferma per portar este tipus de formació a les aules i considerem que és una activitat molt interessant pel gran acolliment que estem tenint en els col·legis. Sueca està sent el projecte pilot, el primer de tots els municipis amb els quals treballarem esta activitat, i estem encantats”, ha assenyalat Jovi Esteve, meteoròleg i responsable d'Inforatge, qui ha afirmat també que, encara que esta matèria es dona en classe, presenta encara molts dubtes sobre l'atmosfera i els fenòmens que es produeixen en ella, i com es produeixen, “per això, des de 'Meteoaula' volem explicar tot el que els afecta en el seu dia a dia, com per exemple, com es formen les tempestats i què s'ha de fer quan van acompanyades d'aparell elèctric. A partir d'ací, els expliquem molts indicis de la naturalesa que ens donen les claus dels canvis d'oratge”.
Este taller extraescolar centrat en la meteorologia, s'emmarca dins dels que ofereix l'Ajuntament durant el curs escolar; com el realitzat en la pasqua passada denominat Escola Natura, a través del qual la Regidoria d'Educació va posar a l'abast de tots els xiquets i xiquetes del municipi una sèrie d'activitats relacionades amb la naturalesa en llocs com ara l'assut, el parc de l'Estació o el bosc periurbà.
Ajuntament de Sueca._000826
._000860