Sueca ofereix diferents tallers a l'alumnat sobre igualtat i contra la violència de gènere

Viernes, 4 de noviembre de 2022 | e6d.es
• Els tallers, que s'oferiran durant tot el curs, posaran l'accent en diferents qüestions segons l'edat de l'alumnat

._000006
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Igualtat, està oferint en tots els centres escolars de la ciutat una sèrie de tallers i xarrades per a conscienciar a l'alumnat sobre la importància de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere. “És la nostra obligació i responsabilitat com a institució pública, i a través del departament d'Igualtat, oferir este tipus de cursos a l'alumnat del nostre municipi, tant de Primària com de Secundària i Formació per a Adults. Considerem que com més prompte s'inicie esta formació entre els xiquets i xiquetes serà molt millor, i esperem que estes accions tinguen una bona acceptació i servisquen per a aconseguir, en un futur pròxim, una societat més tolerant i igualitària”, ha assenyalat la regidora responsable, Gema Navarro.
Els tallers, que s'oferiran durant tot el curs, posaran l'accent en diferents qüestions segons l'edat de l'alumnat: - sobre igualtat i coeducació, per als cursos 5é i 6é de Primària; - sobre sexualitat, relacions afectiu-sexuals i/o prevenció dels perills de la pornografia en internet, per a 2n de l'ESO; - i sobre violència de gènere digital, control de xarxes socials, mòbils i assetjament virtual, per a 3r de l'ESO.
A més, en l'últim trimestre de 2022, i dins dels actes programats al voltant del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, s'han organitzat també una sèrie de tallers, com el titulat El amor solo vale la alegría, per a l'alumnat de 1r de l'ESO, a càrrec de l'educadora social Marina Marroquí, que s'oferirà els dies 13 i 14 de desembre, a les 11h, a l'aula Polivalent de l'Institut Joan Fuster i en la Sala d'actes de la Casa de la Cultura, respectivament. Per a l'alumnat de 4t de l'ESO, s'ha previst uns “Teatre-fòrum” contra la violència de gènere a càrrec de La Trinchera, els dies 17 i 24 de novembre, a les 10.30 i a les 12.20h, a l'Aula Polivalent de l'Institut Joan Fuster i en la Sala d'actes de la Casa de la Cultura.
Quant a la Formació per a Adults (FPA), s'han organitzat també una sèrie de tallers titulats Violència 3.0, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva. S'oferiran a la Casa de la Cultura, el dimarts 29 de novembre, a les 18 i 19 hores.
“Les activitats són gratuïtes i s'oferiran dins del nostre II Pla d'Igualtat 2019-2022 per a la ciutadania, que actualment tenim en vigor, i en previsió del desenvolupament del nou III Pla d'Igualtat 2023-2026 que, en estos moments, estem elaborant”, ha explicat Gema Navarro.  
Ajuntament de Sueca._000562

._000847