Sueca modificarÓ les ordenances per a poder actuar davant els perjudicis que causen els camps abandonats

Domingo, 1 de noviembre de 2020 | e6d.es
• En els ˙ltims dies, diversos incendis en estes zones d'horta abandonades, han evidenciat encara mÚs la necessitat d'esta nova ordenanša

._000748
Des de fa algun temps, el Consell Agrari de Sueca estudia la possibilitat de modificar les ordenances per a poder actuar amb major contundència i agilitat davant els perjudicis que causen a la ciutadania els camps en desús i abandonats. En els últims dies, diversos incendis en estes zones d'horta abandonades, han evidenciat encara més la necessitat d'esta nova ordenança, a fi d'evitar riscos innecessaris.   
“En els últims dies, hem patit diversos incendis en camps abandonats de l'horta. No estem parlant de la crema de la palla. Pensem que, en un principi, no han sigut intencionats, perquè són camps que estan perduts i resulta més fàcil que puguen prendre de seguida al no estar cuidats. Des del Consell Agrari, amb anterioritat a estos incendis, ja estàvem treballant el tema de la necessitat d'actuar davant la gran quantitat de camps abandonats que tenim a Sueca, a fi que es netegen i adeqüen per part dels seus propietaris, dels quals, alguns responen amb rapidesa però uns altres ni tan sols recullen el requeriment”, ha explicat el regidor d'Agricultura i responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera.
En ser parcel·les privades, en les quals el Consell Agrari no pot actuar sense una autorització judicial, des de l'ens s'està accelerant el procés per a modificar les ordenances i que es puga procedir amb major rapidesa. A més, des de la guarderia rural s'està intensificant la vigilància. “No pensem que siguen incendis provocats, poden ser descuits; però la guarderia rural ha incrementat les precaucions, tant en les cremes controlades que estan autoritzades com en aquelles que no. Si es detectara alguna crema intencionada sense control ni permisos, actuaríem amb totes les conseqüències legals contra eixa persona, perquè s'estan gastant uns recursos municipals, materials i humans, que podrien fer falta en un altre lloc. Per tant, el compromís del Consell Agrari és redactar com més prompte millor eixa ordenança”, ha assenyalat Ribera.
Ajuntament de Sueca

 

._000351

._000772