Sueca i la seua hostaleria assumeixen el repte de superar-se en la quantitat de vidre reciclat durant l'estiu

Miércoles, 21 de julio de 2021 | e6d.es
• Sortejaran dos mini iglús donats per Ecovidrio entre la població participant en un senzill concurs

._000824
El municipi de Sueca i la seua costa assumeixen el repte de superar les 152,5 tones de vidre recollit durant l'estiu de 2019 (recordem que 2020 va estar marcat per les restriccions de la Covid), un 19% més que en juny, juliol i agost de l'any anterior.
La campanya, denominada #MovimientoBanderasVerdes, està destinada bàsicament a hostalers i a la qual s'han adherit un bon grapat d'establiments de la localitat.
El Moviment Banderes Verdes, iniciativa d'Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, ha reconegut amb un premi a la responsabilitat de Sueca en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge durant el passat estiu.
La iniciativa d'Ecovidrio compta aquestes setmanes de juliol i agost amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca i els hostalers participants. Dins aquest moviment, es duen a terme visites als bars i restaurants participants, amb la finalitat eixamplar la consciència dels i les professionals del sector i ciutadana sobre l'acció del reciclatge com a un pas més en la lluita contra el canvi climàtic.
Així, es recol·loquen o substitueixen contenidors verds a peu de carrer i va entregar d'altres adaptats a les necessitats dels hostalers. El poble de Sueca va ser distingit en la tardor de 2019 per la seua implicació i resultats en el repte de reciclatge de vidre durant eixe estiu.
Amb la finalitat de reconéixer la implicació en el foment de la sostenibilitat, enguany s'atorgaran un total de huit banderes verdes als municipis de l'Estat d'entre els 129 participants, que aporten un total de 14.000 hostalers,
Carmen Pérez, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, valora molt positivament la iniciativa en la qual «els hostalers, que són qui més vidre reciclen, reben  la visita d’Educadors Ambientals, fet que incrementa la consciència ciutadana sobre un fet tan senzill com quotidià com és dipositar una botella al contenidor de vidre».
La responsable de l’àrea és conscient del fet que «per tractar-se d’un concurs estatal resulta difícil competir amb les grans poblacions turístiques, però el nostre repte està a superar-nos cada any i contribuir d’eixa manera a reduir l’empremta de carboni».
D'altra banda, i dins la mateixa campanya, des de l'Ajuntament de Sueca se sortejaran dos mini iglús aportats per Ecovidrio, que reprodueixen a escala els de recollida selectiva de vidre. Es troben exposats a les oficines TouristInfo del Mercat Central La Plaça i la platja de les Palmeres. La rifa es farà entre la població que participe en un senzill concurs que es durà a terme a través de xarxes socials municipals.
Ajuntament de Sueca
 

._000772

._000820