Sueca ha celebrat la primera Fira d'Ocupació comarcal en la que han participat al voltant de 40 empreses

Martes, 29 de noviembre de 2022 | e6d.es
• La Mancomunitat de la Ribera Baixa ha organitzat este fòrum gràcies al qual s'espera aconseguir entre 50 i 200 contractes de treball

._000351
El Pavelló Cobert de Sueca va acollir ahir el I Fòrum d'Ocupació SomTalent!, una fira d'ocupació organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Baixa que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de l'Agència de Desenvolupament Local i Ocupació (ADL). Des de les 9 del matí i fins a les 14 hores, centenars de persones acudiren per a participar en la marató d'entrevistes organitzades amb diferents empreses que van mostrar el seu interés a participar i exposar la seua oferta d'ocupació.
A la inauguració de la Fira assistiren la Directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones; l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i regidor de l'Ajuntament de Sueca, Vladimir Micó; l'alcaldessa de Benicull i vicepresidenta de la Mancomunitat, Amparo Giner; l'alcaldessa de Llaurí, Ana Mª González; l'alcalde del Perelló, Juan Botella; i les regidores responsables d'ADL de Sueca, Carmen Pérez; i Cullera, Débora Marí.
“Vull felicitar la Mancomunitat per l'organització d'esta trobada. És fonamental poder posar en escena el contacte de les empreses amb les persones en cerca d'ocupació, ja que este és el nucli de la intermediació. Des de Labora, estem absolutament alineats amb este tipus de polítiques i tenim la sort que és recíproc per part de les mancomunitats i els ajuntaments; i tot això produeix uns efectes de canvi i de millora fonamentals en el mercat i en les oportunitats de les persones”, ha explicat la Directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, qui ha assenyalat també que, en estos moments, les empreses tenen a vegades dificultats per a trobar perfils concrets i, per això, iniciatives com esta serveixen, no sols perquè les empreses aconseguisquen trobar als candidats idonis sinó també per a saber quin tipus de perfils de formació estan reclamant a l'hora de programar la formació.
Per al president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i regidor de l'Ajuntament de Sueca, Vladimir Micó, esta experiència, pionera a la comarca, ha suposat una gran satisfacció. “Com a òrgan supramunicipal, la Mancomunitat ha de vetlar per dur a terme este tipus d'accions que beneficien a tots els ajuntaments, especialment als més xicotets les característiques dels quals els impedeixen poder realitzar-les. Devem així oferir a tota la ciutadania en cerca d'ocupació i a les empreses, l'oportunitat de poder coincidir i obtindre el resultat que tots desitgem”. Per la seua part, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció perquè la nostra ciutat aculla la primera edició d'esta trobada tan important, “estaven comentant-me persones que han assistit, la bona acceptació que ha tingut i la seua recomanació perquè es repetisca en futures ocasions. Així que, prenem nota perquè puguen celebrar-se moltes més edicions perquè l'ocupació és bàsica en una llar, és la que proporciona estabilitat econòmica i emocional, i nosaltres, com a responsables públics, una de les nostres principals preocupacions és col·laborar en tot el possible perquè es genere ocupació. Hui comptem ací amb una sèrie d'empreses, majoritàriament foranes, que, gràcies a eixa interacció, ajudaran els demandants a conéixer també què és el que es busca hui dia”.
El I Fòrum d'Ocupació Som Talent! ha comptat amb la participació d'al voltant de 40 empreses amb tres perfils diferents: grans empreses, empreses de treball temporal i pimes. Des de l'organització, s'espera aconseguir entre 50 i 200 contractes de treball.
Ajuntament de Sueca