Sueca festejarÓ demÓ diumenge la festivitat de Sant Blai, el patrˇ dels xiquets

Sßbado, 2 de febrero de 2019 | e6d.es
• S'han organitzat una sŔrie d'actes que comenšaran a les 19:00 hores a EsglÚsia Arxiprestal de Sant Pere Ap˛stol

._000562
Demà diumenge, 3 de febrer, Sueca celebrarà la festivitat de Sant Blai, el patró dels xiquets. Amb motiu de la festa, s'han organitzat una sèrie d'actes en honor al sant que començaran a les 19:00 hores a Església Arxiprestal de Sant Pere Apòstol. Abans de començar l'eucaristia, es traslladarà la imatge des de la capella del Crist de l'Hospitalet fins a l'altar major l'església de Sant Pere.
Durant la missa, es procedirà a la benedicció i repartiment dels tradicionals rotllets, així com al cant dels gojos. Els actes comptaran amb la presència de les autoritats locals, així com de la Començadoreta i les Llauradoretes de la Mare de Déu de Sales, els majorals dels Benissants, el Sibil·ler i l'Acòlic de la Calenda, per ser Sant Blai el patró dels xiquets. En el transcurs de la celebració, se seguiran repartint un miler de rotllets entre els assistents. Així mateix, els trasllats del sant s'acompanyaran de la música del tabal i la dolçaina de l'Associació Cultural La Xala. Les famílies Vera i Sisternes, com a organitzadors d'esta celebració, han volgut mostrar el seu agraïment "a l'Ajuntament de Sueca i a totes les persones que fan possible que esta festa perdure en el temps". En finalitzar l'eucaristia, es traslladarà la imatge a la seua peanya perquè tots els fidels puguen passar el tradicional passar de mocadors.
A la celebració assistiran també la Festera Major i la seua Cort d'Honor. Per l'origen armeni de Sant Blai, enguany també s’espera la participació de la comunitat armènia de la Ribera Baixa.
Ajuntament de Sueca