Sueca felicita el docent Juan Miguel Ribera, guanyador del Premi a la Innovació Docent per la Universitat de La Rioja

Martes, 31 de marzo de 2020 | e6d.es
• Que comprén un conjunt de 18 seqüències didàctiques dutes a terme mitjançant una pissarra de llum

Des de la Regidoria d'Educació i Cultura, en nom de l'Ajuntament de Sueca, volem reconéixer públicament el gran mèrit acadèmic del docent suecà Juan Miguel Ribera Puchades, qui ha sigut reconegut recentment amb el Premi a la Innovació Docent del Consell Social de la Universitat de La Rioja. “Per a tots nosaltres suposa un gran orgull que, una vegada més, es reconega la vàlua professional d'un dels nostres ciutadans, en este cas en l'aplicació de la innovació acadèmica al complex món de les matemàtiques. Per això, volem traslladar-li nostres més sinceres felicitacions i desitjar-li que este siga el primer de molts reconeixements més a les seues aptituds com a docent”, ha assenyalat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez. 
Ribera es mostra molt content pel fet que el Consell Social de la Universitat de La Rioja, que li ha acollit els últims quatre anys, li haja atorgat este premi a la innovació docent pel seu projecte “Millora i Ampliació del Curs online d'Olimpíades Matemàtiques”, que comprén un conjunt de 18 seqüències didàctiques dutes a terme mitjançant una pissarra de llum, amb la finalitat de gravar-les en vídeo i posar-les a la disposició dels estudiants de la Universitat, així com d'Educació Secundària i Batxillerat. El jurat ha valorat amb més puntuació el projecte de Juan Miguel Ribera, entre els altres 21 que es van presentar, per ser un projecte imaginatiu i útil, en el qual han participat professors del Departament de Matemàtiques i Computació de la Universitat de La Rioja, de la Universitat de Saragossa i de la Universitat Rey Juan Carlos. El premi està dotat amb 2.500 euros i una placa commemorativa.
La recepció del guardó es va produir uns dies abans del decret de l'Estat d'Alarma per culpa del Covid-19 i, ara, a causa de la situació de confinament que vivim, i al seguiment de les classes online per part de l'alumnat, la utilització d'este mètode premiat, i la seua repercussió, ha sigut encara major.
Segons ens ha declarat Juan Miguel Ribera, este premi “representa l'esforç d'un grup de docents de diverses universitats que ens hem unit per a acostar les matemàtiques a tots aquells estudiants amants dels reptes en esta disciplina. Es tracta d'un material del qual m'haguera encantat disposar quan era estudiant i que, ara que soc docent, vull posar a la disposició de tots aquells interessats. En el meu cas, van ser Voro Meseguer i Pep Borràs, de l'institut Joan Fuster de Sueca, els qui em van presentar este món tan interessant del qual ara forme part. Gràcies per transmetre'm esta passió matemàtica que ara tracte de transmetre als meus estudiants”.
Ajuntament de Sueca