Sueca estrena circuit esportiu urbŕ

Viernes, 23 de febrero de 2018 | e6d.es
• L'Ajuntament ha habilitat una pista de barri i un parc de calistčnia i ha millorat la instal·lació de l'skate-park


._000246


._000464
 
L'Ajuntament de Sueca ha actuat en tres zones del municipi configurant un nou circuit lúdico-esportiu urbà a l'aire lliure. Este matí l'alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor d'Esports, Vicent Baldoví, han realitzat una visita per tal de donar a conéixer els nous espais als usuaris.
L'alcaldessa ha destacat que esta actuació s'emmarca en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Sueca Batega que el consistori ha adoptat com una mena de full de ruta, un pla mestre que orientarà i dirigirà les pròximes accions a emprendre en la localitat. Dintre d'esta, s'adscriu alhora el programa de promoció de la salut Sueca Saludable amb què conjuga perfectament esta iniciativa. “Des del consistori apostem per estes noves propostes d'oci que transformen la realitat dels nostres joves, especialment en termes d'oci saludable. I hem cuidat que s'instal·laren als espais separats del centre per les barreres físiques que suposen les vies ferroviàries i la carretera N332 per aconseguir una major integració d'estes zones urbanes” ha explicat Tamarit.
L'habilitació d'estes noves zones permet l'aprofitament d'espai públic a favor de la pràctica d'esport, ha destacat el regidor de l'àrea, Vicent Baldoví. Així, “estos llocs afavoreixen la trobada i la convivència, alhora que influeixen en el benestar i millora de la qualitat de vida dels veïns”, ha incidit.
L'itinerari ha començat en les pistes d'skate. En este cas, l'Ajuntament ha reformat i millorat la instal·lació, atenent així a les reivindicacions dels usuaris. Les pistes originals les havien creat els mateixos usuaris, amb els seus propis recursos, i ara, des del consistori s'ha portat a terme una nova intervenció per compensar l'esforç i l'interés que sempre han mostrat el joves per estes pistes. Els treballs han consistit en el sanejament, recrescut i polit de tots els mòduls, elements i superfícies existents per tal d'adequar la instal·lació als sistemes actuals de protecció i seguretat als quals obliga la normativa europea d'esports urbans. Així, s'ha adaptat i millorat l'antic disseny per tal de convertir esta instal·lació de 1200 m2 en un dels millors skate-parks de tot el territori valencià.
Una altre espai nou és el parc de calistènia que s'ha habilitat enfront d'un dels edificis més emblemàtics de la localitat, l'asil d'ancians. Es tracta d'un sistema d'activitat física en el qual es treballen els músculs. El recinte s'ha dotat amb nombroses barres fixes, paral·leles i australianes. Esta nova disciplina d'entrenament és apta per a totes les edats i condicions físiques i permet exercitar els músculs i millorar la sensibilitat, entre altres beneficis.
Per últim, el recorregut ha finalitzat en la pista de barri que s'ha instal·lat en l'avinguda del Mestre Serrano. El nou espai multiesport, habilitat junt al recinte firal, està totalment acotat amb una tanca per a major comoditat dels usuaris. Compta amb un camp de gespa artificial amb porteries i cistelles de bàsquet. Esta zona polivalent, que ja està oberta al públic, ha tingut molt bona acceptació entre el veïns. També en el cas del parc de calistènia i la rehabilitació de les pistes d'skate s'ha percebut una molt bona acollida. Totes tres instal·lacions s'han pogut vore hui en plena activitat.
El regidor d'Esports ha apel·lat al civisme i la corresponsabilitat dels usuaris i ha aprofitat l'ocasió per fer una crida a la ciutadania perquè facen un bon ús de les noves instal·lacions, sempre des del respecte als respectius veïnats.
Ajuntament de Sueca