Sueca entrega els XXIII Premis a l'Ús del Valencià en les Falles

Miércoles, 13 de octubre de 2021 | e6d.es
• Dirigits a les comissions falleres del municipi amb l’objectiu de promoure i dignificar l'ús social del valencià i de l'activitat literària en els llibrets i monuments fallers

._000723
El saló de plens de l'Ajuntament ha acollit el lliurament dels XXIII Premis a l'Ús del Valencià en les Falles 2021, atorgats per la Regidoria de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Sueca, i dirigits a les comissions falleres del municipi, amb l’objectiu de promoure i dignificar l'ús social del valencià i de l'activitat literària en els llibrets i monuments fallers.
“Ha sigut un any atípic però hem volgut que les Falles que han decidit plantar falla ara i optar als premis de l'ús del valencià, bé pel que fa al llibret o al monument, que pogueren fer-ho. En esta ocasió, han sigut huit en total les comissions que s'han presentat als premis. Des d'ací, vull agrair eixa il·lusió i entusiasme que posen, després de tants mesos d'inactivitat per la pandèmia, per a disfrutar quasi al 100% d'esta festa”, ha assenyalat la regidora de Promoció Lingüística, Estefanía Requeni. Per la seua part, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut “felicitar els premiats i agrair a tots els participants la seua col·laboració perquè la nostra llengua, des del vessant festiu i cultural de les Falles, puga perdurar en el temps. I nosaltres, com a institució local, serem ací per a fer costat al món faller perquè faça ús del valencià en tot aquells aspectes de la nostra festa, la de tots els valencians”.
Les Falleres Majors de Sueca, Alicia Falcó i Helena Mompó, acompanyades de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; les regidores de Promoció Lingüística, Estefanía Requeni, i Festes, Gema Navarro; i el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós; han sigut els encarregats d’entregar els diferents guardons:
- Quant al monument: el tercer premi, dotat amb 100 euros, ha sigut per a la Falla Avinguda d’Espanya; el segon, de 200 euros, per a la Falla Plaça de Cervantes; i el primer premi, dotat amb 400 euros, per a la Falla Sucro.
- Quant al llibret de falla: els dos esments especials del jurat, dotats amb 100 euros cadascun, han sigut per a les comissions Tro i Flama i Plaça de l’Ajuntament. El tercer premi, de 300 euros, ha sigut concedit a la Falla Avinguda d’Espanya; el segon, de 500 euros, a la Falla Verge de Sales; i el primer premi, dotat amb 700 euros, a la Falla El Portal.
Ajuntament de Sueca

 

._000705

._000826