Sueca dedica el dia del color a l'artista Conrado Meseguer

Miércoles, 5 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Organitzat per l’Escola Municipal d’Art Escultor Beltrán

._000562


._000246
 
Ha tingut lloc la celebració del Dia del Color, un dels clàssics de la Fira i Festes de Sueca organitzat per l’Escola Municipal d’Art Escultor Beltrán. L’activitat, que s’ha realitzat a la plaça de l’Ajuntament, ha estat un homenatge a l'artista Conrado Meseguer. El pintor, que va morir el passat gener de 2017, va ser director de l'escola municipal durant 25 anys i és un dels artistes locals més reconeguts dels últims temps, motiu pel qual, entre d'altres, la ciutat va decidir nomenar-lo fill predilecte. A l’esdeveniment han participat els alumnes del centre, però també veïns que han volgut sumar-se a la iniciativa. L'alcaldessa, Raquel Tamarit; el regidor de Festes, Salvador Giménez; el regidor de Cultural, Vicent Baldoví, i la Festera Major, Tània Sáez, acompanyada de la seua Cort d'Honor, brotxa fina en mà, han participat també en la pintura col·lectiva. L'acte ha comptat també amb la presència i participació dels familiars més pròxims de Conrado.
En esta trenta-vuitena edició, especial pel component emotiu i sentimental, s’ha creat una obra que representa la imatge del mestre, en record i reconeixement a la seua tasca. La pintura que s’ha realitzat enguany ha estat una composició de quatre llenços d’estil pop art i inspirada en obres d'Andy Wharhol i dels valencians Equipo Crònica. El mural s'exhibirà a l’Escola d'Art Escultor Beltrán, específicament entre les classes de pintura i la classe dels xiquets, que és on ell dedicava la major part del seu temps docent.
Toni Llopis, professor de l'escola, ha volgut remarcar que l’acte porta realitzant-se molts anys, per a col·laborar amb les festes i deixar una empremta artística col·lectiva.
Segons Llopis, per realitzar l’obra  s’ha escollit una fotografia que reflexa el moment de màxima plenitud de l’artista. «Volem retre-li un xicotet homenatge als 50 anys de dedicació de Conrado amb esta obra perquè la gent que passe per l’escola de pintura el recorde sempre» ha conclòs.
Ajuntament de Sueca


 

._000566


._000349