Sueca celebra la XIX edició dels Premis d’Ús del Valencià a les Falles

Jueves, 16 de marzo de 2017 | e6d.es
• Al Saló de Plens de l’Ajuntament també s’han lliurat els premis als monuments i el premi del concurs de Sainets

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Sueca, ha acollit este mig dia, l’acte de lliurament dels premis de la XIX edició dels Premis de l’Ús del Valencià dirigits a les comissions falleres del municipi i convocats per l’Oficina de Promoció Lingüística de Sueca.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Política Lingüística, Salvador Giménez; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, i el regidor de festes, Pau Roselló, que han estat acompanyats per la Fallera Major de Sueca, Maria Viñoles i la seua Cort d'Honor, han estat els encarregats de lliurar els premis als guardonats.
Este any s’han presentat al concurs huit llibrets de nou comissions de la localitat. La Falla Xúquer ha estat la triomfadora en la categoria de Premis al Llibret Faller, aconseguint el primer premi valorat en 700 €. El jurat ha decidit atorgar el primer premi a la comissió per la recerca, investigació rigorosa en el tractament literari del fenomen de la “Ruta del Bacalao”, i per la netedat, disseny i polidesa en la seua edició.
I per la seua part, la Falla Cervantes s’ha emportat el segon premi valorat amb 500€ per les característiques tècniques excepcionals en la confecció del llibret i per les col•laboracions literàries al voltant del món de les falles. La Falla Sucro han estat reconeguda amb el tercer premi valorat amb 300€, entre d’altres, per l’aportació en el llibret a la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Les mencions especials, dotades amb 100 € cada una, han recaigut en la Falla Avinguda 18 de Juliol, la Falla Plaça de l'Ajuntament i la Falla Avinguda d’Espanya.
Continuant amb el món faller, també s’han atorgat els premis al Monument Faller, el primer premi valorat en 400€ ha estat per a la Falla Bernat Aliño, pel vessant crític en temes de màxima actualitat i per la pulcritud lingüística. El segon premi ha estat per a la Falla Xúquer, valorat en 200€, i el tercer valorat en 100€ ha anat destinat per a la Falla Sucro.
A més, en l'acte s'ha lliurat també el premi del Concurs de Redacció de Sainets. El guardonat ha sigut Francisco Javier Fernández pel sainet “Faustiniano i Cornamenta”, un premi valorat amb 800€, en la XII edició del certamen.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha estat l'encarregada de tancar l'acte amb la seua intervenció. Tamarit ha volgut agrair, en nom de l'Ajuntament, el treball i l'esforç de totes les falles que han participat en esta nova edició dels premis i ha remarcat que “em senc molt orgullosa del món faller del meu poble que cada any es supera en la gran aportació en la promoció i ús del valencià i la gran qualitat literària que demostren en els seus llibrets”. Tamarit ha conclòs la seua intervenció encoratjant als fallers a que continuen treballant per unes falles riques en la nostra llengua.
Ajuntament de Sueca