Sueca celebra el Primer Ple Infantil amb la participació d'alumnat de tots els col·legis del municipi

Domingo, 2 de abril de 2023 | e6d.es
• Entre les propostes presentades i votades pels i les joves participants, destaquen de temàtica mediambiental, oci, inclusió, igualtat, benestar animal, esport o sanitat

._000410
Alumnat de 5é i 6é de Primària de tots els centres de Sueca, junt a alumnat del Centre d'Educació Especial 'Miquel Burguera', ha participat en el primer Ple Infantil del municipi, una iniciativa de l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Educació, amb la qual es pretén fer més partícips als i les joves de la població en la labor diària del consistori i la política local. Acompanyats dels seus professors, els xiquets i xiquetes triats per a representar als seus centres escolars han sigut rebuts en el saló de plens per l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez, i la tècnica d'Educació de l'Ajuntament, Roser Bartolomé, en una sessió plenària que ha durat diverses hores i en la qual els joves participants han pogut presentar una gran varietat de propostes, de diferents àmbits, per a contribuir a millorar la seua ciutat.
“Es tracta d'una iniciativa que tenia pensada com a regidor d'Educació des de fa molt temps, però per la pandèmia i la impossibilitat de realitzar actes amb aglomeració de persones s'ha hagut d'anar posposant i ara, per fi, s'ha pogut materialitzar. Esta representació de l'alumnat ens presentarà una sèrie de propostes de les quals s'estendrà acta per al seu estudi. A més, paral·lelament, estem treballant en el Consell de la Infància i l'Adolescència”, ha explicat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez. “Com a alcalde em sent molt satisfet amb l'experiència. Les sensacions són més que positives perquè tant l'alumnat, com els professors i els polítics, tots buscàvem el mateix: millorar la nostra ciutat. I ells, des de la perspectiva de l'edat que tenen, ens van apuntar moltes propostes, algunes més fàcils de portar a la pràctica que unes altres. Considere que ha sigut una molt bona iniciativa de la Regidoria d'Educació i esperem poder celebrar una segona edició d'este ple infantil”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.
Entre les propostes presentades i votades pels i les joves participants, destaquen de temàtica mediambiental, oci, inclusió, igualtat, benestar animal, esport o sanitat. Entre els exemples, trobem: més papereres en la via pública, més fonts als parcs públics, més carrils bici, mercats solidaris, un cinema en el municipi, una pista de voleibol, més pipicans i zones verdes, més punts de càrrega elèctrica per a vehicles, un tobogan en la piscina municipal, projectes intercentres (campus, tallers...) o més activitats per a joves de 14 a 18 anys, entre altres.
Ajuntament de Sueca

 

._000853 

._000466