Sueca acull la fase prèvia del torneig de pilota valenciana 'Fallers de vaqueta'

Lunes, 6 de noviembre de 2017 | e6d.es
• Enguany participen les seleccions de les juntes locals de Sueca, Sollana i Carlet, entre altres

._000305

._000349
El trinquet municipal Eusebio va acollir, dissabte passat, la fase prèvia del Torneig de pilota valenciana ‘Fallers de vaqueta’. Abans de començar les partides, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d’Esports, Vicent Baldoví; el titular de Festes, Pau Roselló, així com les Falleres Majors de Sueca, Tània Sáez, i d’Oliva, Mireia Burgos, i el president de la JLF de Sueca, Bernardo Garrigós, van participar, entre altres, en la presentació del campionat i treta d’honor, prolegòmens del que va ser la competició. Sueca fou dissabte una de les tres seus d’esta fase prèvia juntament amb els trinquets de Vilamarxant i Godelleta. A l’Eusebio s’enfrontaren els equips de Sueca, Oliva i Xàtiva.
En la vessant esportiva no pogué ser i l’equip amfitrió es va quedar fora de les semifinals. Tot i guanyar davant Oliva, els suecans van caure amb Xàtiva que, a més, també va aconseguir imposar-se a Oliva i, per tant, classificar-se per a la següent fase.
Representaren a la Junta Local Fallera els jugadors Adrià Miguel i Juan José Cobos (Falla Sucro), Ángel Mateo (Falla Ronda Bernat Alinyo) i Miguel Ángel Ribera i Ausiàs Sansebastián (Falla Avinguda d’Espanya).
El Torneig de pilota valenciana ‘Fallers de vaqueta’ va nàixer l’any passat amb la intenció de promocionar la pilota valenciana en totes les comissions de falla de la geografia valenciana. Enguany participen les seleccions de les juntes locals de Sueca, Sollana, Xàtiva, Oliva, Pobla de Vallbona, Carlet i Torrent, la selecció de la Junta Central Fallera i els equips fallers de Vilamarxant i Godelleta.
El proper dissabte 11 de novembre, a partir de les 9:30 hores del matí en el trinquet de Torrent, es disputaran les semifinals amb els guanyadors de cadascun dels grups i amb Torrent com a localitat amfitriona. A continuació es disputarà la partida pel 3r i 4t lloc i, per últim, la gran final. Allí mateix es lliuraran els trofeus i els diplomes als participants. 
Ajuntament de Sueca