Sueca acull el primer Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques de Jocs de Sèrie

Martes, 22 de junio de 2021 | e6d.es
• La selecció catalana de billar s’ha emportat finalment el títol de campiona

._000006
La selecció catalana de billar s’ha emportat finalment el primer campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Jocs de Sèrie celebrat a les instal·lacions del Club Billar Sueca durant els dies 18,19 i 20 de Juny.
En el campionat han estat representades quatre autonomies i amb un total de cinc equips participants. Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana amb dos equips i la Comunitat de Madrid han sigut els protagonistes d’este torneig inèdit. L’equip català, format per Esteve Mata, Joan Espinasa i Carles Tuset ha sigut l’equip més potent i en una final molt apretada aconseguia endur-se el títol de campió. Èxit de la federació valenciana de billar que ha aconseguit emportar-se la medalla de plata i de bronze amb le seleccions “A” i “B” respectivament.
En paraules del seu president “ha sigut un campionat molt intens des del punt de vista organitzatiu i estem molt feliços d’haver pogut rebre els millors billaristes nacionals en estes disciplines”. En l’apartat merament esportiu volem destacar la participació de tres billaristes formats a l’escola del Club Billar Sueca, Raül Cuenca com a capità de la selecció “A”, Salvador Ortells com a integrant de la mateixa i Alfons Egea, capità de la selecció “B” que ha culminat un campionat de rècord amb millor marca personal de mitjana general i màxima tacada en competició acabant de 99 caramboles el seu partit amb una llegenda del billar nacional, Carles Tuset. En l’apartat purament organitzatiu cal destacar la gran tasca portada pel club riberenc, que en tot moment ha cuidat el més mínim detall per què els participants es sentiren com a casa i pogueren competir amb les millors condicions posibles.
Volem resaltar l’esforç que s’ha hagut de fer per poder retransmetre en directe tot el campionat, a través dels Canals oficials de la federació de billar de la Comunitat Valenciana. En declaracions del president del club “estem eternament agraïts a la regidoria d’esports, encapçalada per Cèlia Beltran i coordinada com sempre a la perfecció per Maria Ferri, la tècnic d’esports així com a l’excm. Ajuntament de Sueca i al seu alcalde Dimas Vázquez per la col·laboració i ajuda per portar a terme esta novedosa instal·lació però que de segur ajudarà a difondre el nom de la nostra ciutat i la imatge del nostre club arreu del món via internet. Estem impacients per començar un nou projecte d’organització, i tornar al nostre poble tot el que ens dóna any rere any”.
És de justícia fer-nos resò del suport incondicional rebut des de la federació de billar de la Comunitat Valenciana i especialment del seu president, Javier Muñoz, que ha fet possible que el campionat haja sigut un èxit de visualitzacions i que ha aportat una encomiable tasca durant els tres dies de competició. Raül Cuenca deia “som uns autèntics privilegiats de tindre Javier Muñoz com a president de la valenciana, el treball que ve realitzant desde fa uns anys està portant el billar valencià a nivells mai assolits en el nostre país. Javi es la ilusió, el treball, la constància, el coneixement i el motor del billar valencià”. Ja per finalitzar les seues declaracions, Raül volia “agrair a tots els membres del club que han fet posible organitzar este campionat, sense ells és imposible i vull donar-los les gràcies en nom meu i de tot el club, especialment al director esportiu de la prova Jose María i al secretari del club juan Andrés Roselló que han sigut vitals en la planificació i organització del campionat”.
Agrair per suposat el treball del nostre instal·lador i proveidor Billares RUFES per la seua gran professionalitat que sempre ens deixa el material en les millors condicions tècniques posibles. Ara queda fer balanç i desitjar que el proper any la Federació Espanyola de Billar torne a apostar pel club arrosser en l’organització d’algun event nacional.
Club Billar Sueca

 

._000472VD