Sueca acollirÓ la segona semifinal de Sona la Dipu

Martes, 27 de mayo de 2014 | e6d.es
• Amb l'actuaciˇ del grup invitat Efecto Pasillo
._000241
Sueca acollirà el pròxim 7 de juny la segona de les semifinals del concurs 'Sona la Dipu Pop-Rock' 2014, una iniciativa que va nàixer fa set anys amb l'objectiu d'oferir als joves músics valencians la possibilitat de promocionar-se professionalment, compartint escenari amb figures i formacions consagrades del panorama artístic actual. En concret, en la plaça Jaume I de Sueca podrà veure's tocant en directe als grups Adeshora, Dalamont i Emmerson. Finalment, actuarà com a grup invitat Efecto Pasillo. Tots els detalls d'esta segona semifinal del concurs han sigut presentats este matí per l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de Joventut, Raquel Tamarit; i el director del programa musical Sona la Dipu, Francesc Barberá. "Volem agrair a la Diputació que ens haja tingut en compte per a acollir esta semifinal. Estem molt contents, esperem que siga tot un èxit i que puga repetir-se en més ocasions. Des de l'Ajuntament portem molts anys involucrant-nos en tot allò referent a activitats al voltant de la música i la joventut, com per exemple el festival Sueca Sona. Fa poc de temps vam inaugurar el Casal Jove, un espai destinat a les associacions juvenils del municipi en què disposen, entre altres serveis, de sales d'assaig", ha afirmat Tamarit, qui ha explicat també que "finalment, i després de valorar diferents opcions, vam decidir que els concerts s'oferiren junt al Casal Jove, en la plaça de la joventut per excel•lència”.
Per la seua banda, el director de Sona la Dipu ha expressat també el seu agraïment per l'acollida que han rebut en Sueca. "Este programa el va crear el president de la Diputació per a posar en marxa una plataforma inexistent i necessària amb l'objectiu de fomentar la creativitat musical dels joves valencians. Perquè, a València, un dels patrimonis més importants que tenim és la música, a tots els nivells". Barberá ha explicat també la importància, a l'hora de portar endavant el programa, de la col•laboració d'empreses del sector que participen oferint equips tècnics, instruments, coneixements profesionals... “Amb això s'aconseguix que els joves que participen en Sona la Dipu ho facen en les mateixes condicions de mitjans tècnics i humans que el millor artista que passa per ací, i se senten artistes de veritat. Això és el que pretenem, que s'il•lusionen en l'esforç i el treball". A més, segons ha explicat Barberá, els guanyadors aconseguixen promocionar els seus treballs fora de les nostres fronteres, inclús en l'estranger. "Per temes de calendaris i agendes, enguany Sueca tornarà a disfrutar del grup Efecto Pasillo, un dels millors directes dels últims anys. Però jo em compromet que, si tot va bé, l'any que ve tornarem a Sueca amb un altre grup nou per a la ciutat de la mà de Sona la Dipu".
L'alcalde de Sueca ha agraït a la Diputació, especialment al president, l'haver creat este programa per la gran repercussió que té entre la gent jove. També ha tingut paraules d'agraïment pel fet que Sueca haja sigut triada com una de les ciutats que acollirà una semifinal d'este concurs, al qual ha definit com a "una gran oportunitat per als joves d'ampliar els seus coneixements musicals i, inclús, de convertir-se en professionals. Nosaltres, per la nostra part, esperem que siga tot un èxit i que continue celebrant-se en Sueca en pròximes ocasions".
Ajuntament de Sueca